Főoldal Játékok Hamarosan elkezdhetik írni a Jedi: Survivor folytatását
Játékok

Hamarosan elkezdhetik írni a Jedi: Survivor folytatását

Az EA már keresi is az írót a harmadik rész forgatókönyvéhez.

169
Star Wars Jedi Survivor

Az április 28-án megjelent Star Wars Jedi: Survivor nagy siker volt, akárcsak elődje, a Jedi: Fallen Order. A fejlesztő Respawn Entertainment végre igazán jó Star Wars-játékokat készít az Electronic Arts háza táján. Nem is csoda, hogy további projektekkel bízták meg őket, hiszen a Survivor mellett már gőzerővel dolgoznak egy vadiúj belső nézetes lövöldözős (FPS) Star Wars-játékon, amely a pletykák szerint a Dark Forces szériát idézi majd meg. Továbbá egy új stratégiai (RTS) Star Wars cím is készül, amelyt a Bit Reactor csapatával közösen fejlesztenek.

Eközben az EA oldalán megjelent egy pozíció, amelyben vezető játékírót (Principal Game Writer) keresnek kifejezetten a Star Wars Jedi csapatába, akinek feladata a szövegkönyv és a karakterek formálása is. Ugyan a Respawn most inkább az új FPS-en dolgozik, amelynek a címe és a megjelenési dátuma nem ismert.

Hivatalosan még nem jelentették be a Jedi: Survivor folytatását, de a játék fináléja nyitva hagyta a lehetőséget. A játékrendező, Stig Asmussen korábban utalt arra is, hogy trilógiává bővítenék a Star Wars Jedi szériát, a harmadik részt pedig már Unreal Engine 5-tel készítenék el. Várhatóan csak a Star Wars FPS után vágnának bele a Jedi: Survivor folytatásába, viszont addig egy maroknyi író és kreatív szakember már dolgozhat a forgatókönyvön a Lucasfilm Gamesszel együtt. Így is még éveket várhatunk mire Cal Kestis és BD-1 kalandjai folytatódnak.

A következő Star Wars-játék nem az EA-től, hanem a Ubisofttól érkezik 2024-ben Star Wars Outlaws címen.

Star Wars Jedi Survivor
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?