Star Wars: Episode IX

Mi lehet a Star Wars: Episode IX címe?

A rajongókkal közösen keressük a Star Wars: Episode IX, a Skywalker-saga utolsó epizódjának a címét.

A rajongókkal közösen keressük a Star Wars: Episode IX, a Skywalker-saga utolsó epizódjának a címét.

Kevesebb mint egy év múlva érkezik a Skywalker-saga utolsó epizódja, azonban még nem tudjuk, hogy milyen néven mutatják be a kilencedik részt. Többen is úgy gondolják, hogy erre csak az áprilisban megrendezésre kerülő Star Wars Celebration eseményen kerül sor, de ha minket kérdeztek, akkor már január végén bejelentik – az előzetest valószínűleg csak az SWC-n mutatják be. [penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

J.J. Abrams milyen címet adhatott a Star Wars: Episode IX-nek?

Szemfülesek kiszúrták, hogy mind a Star Wars: Az ébredő Erő, mint a Star Wars: Az utolsó Jedik címére kaptunk utalást a Star Wars-filmek elején megszokott nyitószövegben, kivéve persze a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet és a Solo spin-offokat. Többen is úgy gondolják, hogy miután a Ren lovagokról a hetedik részben említést tettek, végre komoly feladatot kapnak a mozivásznon, így egy lehetséges filmcím lehet a Star Wars: The Knights of Ren.

Az új trilógia címet mindig az első teaser videó előtt jelentették be, már csak ezért sem gondoljuk úgy, hogy áprilisig kellene várnunk a Star Wars: Episode IX címére. Sokkal valószínűbb, hogy a január végén, február elején befejező forgatásról kapott bejelentésben kiderül ez is. Bár ha a Disney új stratégiáját nézzük, akkor a Bosszúállók: Végjáték traileréig kellett várni.

Nagy a titkolózás a Star Wars: Episode IX körül, minden, amit eddig olvashattunk a filmről, pusztán pletykákra alapoz. A rendezők, köztük George Lucas az első két trilógia rendezője, mindig olyan címet választott, ami leginkább jellemezte a sztorit, így még az is elképzelhető, hogy a Star Wars: The End lesz a kilencedik. Az ébredő Erő címére Snoke utalt abban a párbeszédben, ami Kylo Ren és közte zajlott, „Felébredt egy ősi erő, érezted?”, Az utolsó Jedikre megint Snoke dialógusában figyeltünk fel, de már a nyitószövegben is szerepelt.

A The Hollywood Reporter úgy gondolja, hogy a Star Wars 9. rész címét már valamelyik nyitószövegben olvashattuk. A The Knights of Ren logikus választásnak tűnik, elég népszerűek a rajongók körében, de eddig csak Rey víziójában láttuk őket, illetve mikor Snoke beszél Kylo Renhez:, „Még te sem, a Ren lovagjainak mestere sem, még te sem vagy elég erős.”. Pletykák szerint J.J. Abrams valóban szeretné lezárni ezt a megválaszolatlan kérdést, miután Rian Johnson teljesen figyelmen kívül hagyta őket a nyolcadik részben, így a befejező részben kulcsszerepet szán a Ren lovagoknak.

A The Ashes of the Empire egy másik népszerű elmélet, amit már Az ébredő Erő nyitószövegében olvashattunk: „… a Birodalom hamvaiból feltámadt a könyörtelen Első Rend…”. Szimbolikusan ez már Az ébredő Erőben megtörténik, hiszen Kylo Ren szeretné befejezni azt, ami nagyapjának, Darth Vadernek nem sikerült. A The Rising Tyranny is egy lehetséges cím, amiről a nyolcadik rész nyitószövegében olvastunk: „Már csak Leia Organa tábornak Ellenálló harcosai dacolnak a zsarnoki hatalommal…”. Ha mindezeket szeretnénk egy címre helyezni, akkor A Spark of Hope lehet a nyerő, ami egyben utalás a Skywalker utáni időkre is, másrészről újabb tisztelgés az 1977-es Star Wars előtt, amit csak a bemutató előtt kereszteltek Egy új reményre.

Total
5
Shares
Previous Article

Robert Downey Jr. már az Ultron kora bemutatója előtt utalt a Végjátékra

Next Article
Üveg

Az Üveg fel nem használt jeleneteket tartalmaz A sebezhetetlenből

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!