Főoldal BREAKING Melissa Barrera és Jenna Ortega után a Sikoly 7. rendezője is lelépett
BREAKINGFilmek

Melissa Barrera és Jenna Ortega után a Sikoly 7. rendezője is lelépett

A Sikoly 7. rendező egy álomnak nevezte a munkát, ami rémálommá változott.

351
Sikoly VI
Forrás: Spyglass Media Group

November végén jelentették be, hogy kirúgták az egyik főszereplőt játszó Melissa Barrerát antiszemita megjegyzései miatt, majd nem telt bele egy napba, újabb kést forgattak meg a franchise szívében: Jenna Ortega is otthagyta a hetedik részt. Tegnap este pedig a rendező is bejelentette, hogy hetekkel ezelőtt meghozta a nehéz döntést: távozik.

A Sikoly 7 rendezője, Christopher Landon (a Boldog halálnapot!) megerősítette, hogy kiszállt a filmből, és azt mondta: “Ez egy álommunka volt, ami rémálommá vált”. Landon az X/Twitteren osztotta meg a hírt, és döntésében szerepet játszott Melissa Barrera ellentmondásos kirúgása, miután Barrera a gázai konfliktusról posztolt közösségi oldalán, valamint Jenna Ortega távozása, aki állítólag jelentős fizetésemelést szeretett volna, ám a stúdió nem tudta megadni a kért összeget.

“Azt hiszem, most van itt az ideje a bejelentésnek, hogy hetekkel ezelőtt hivatalosan is kiléptem a Sikoly 7-ből” – írta Landon. “Ez egyeseknek csalódást fog okozni, másokat pedig örömmel tölt el. Ez egy álommunka volt, ami rémálommá vált. És a szívem tényleg megszakadt mindenkiért, aki benne volt. Mindenkiért. De itt az ideje továbblépni.”

Nincs más hozzáfűznivalóm a beszélgetéshez, minthogy remélem, Wes öröksége virágzik és a megosztott világ zaja fölé emelkedik. Amit ő és Kevin létrehozott, az valami elképesztő, és megtiszteltetés volt számomra, hogy akár csak egy rövid pillanatra is fürödhettem a ragyogásukban.

Christopher Landon

Landon az év elején vette át a Sikoly 7 rendezői feladatait, miután a Radio Silence és az előző két részt is jegyző rendezőpáros nem tudta vállalni a hetedik részt. A hírek szerint úgy döntöttek, hogy visszalépnek, hogy az Universal szörnyfilmjére koncentrálhassanak. Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett vezetésével nagy sikert aratott a 2022-es Sikoly és az idei Sikoly 6.

Barrera kirúgása után több mint 1300 színész és művész aláírt egy levelet, amelyben elítélték a szerintük Palesztináról való beszéd elleni cenzúrát. A levélre egyik stúdió sem reagált.

Sikoly VI
Forrás: Spyglass Media Group
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sikoly
Filmek

Neve Campbell mellett visszatérhet a Sikoly egy másik állandó szereplője is

A Sikoly régi rajongóinak szeretnének kedvezni azzal, hogy visszahozzák az eredeti főszereplőket.

Sikoly VI
Filmek

Neve Campbell-t nem lepné meg egy telefonhívás, miután bedőlt a Sikoly VII

A Sikoly eredeti főszereplőjén múlhat a franchise jövője.