Close


Közelgő események

Filmek

Meglepően rövid lesz a Transformers: A fenevadak kora

Rövid lesz a film, amiből következik, hogy roppant pörgős cselekményre számíthatnak a rajongók.

Meglepően rövid lesz a Transformers: A fenevadak kora
  • PublishedMay 10, 2023

Kevesebb, mint egy hónap van a Transformers: A fenevadak kora bemutatójáig. Sok múlik a filmen, hiszen a Michael Bay által évekig irányított franchise újraindításáról beszélünk. Az eddigi előzetesek alapján rendben van a film, és most a Collider úgy értesült, hogy a film játékidejét sem húzta el Steven Caple Jr. Mivel a Maximálok és a Predaconok csatlakoznak a robotok háborújához a Földön, a rövidebb játékidőnek köszönhetően egy pörgős, akciódús filmnek ígérkezik a transformerek legújabb filmje.

A portál arról értesült, hogy a Transformers: A fenevadak kora csupán 1 óra 57 perces lesz (a stáblistát nem számítjuk bele). Ez eléggé eltér Bay filmjeitől, amelyek mindegyike átlépte a 2 órás határt, és úgy tűnt, hogy a franchise bővülésével egyre hosszabbak lettek, a Transformers: A kihalás kora 2 óra 45 percben csúcsosodott ki a sorozatból. Egy másik összehasonlításban, a 2018-as ŰrDongó még a most érkező új résznél is rövidebb volt 3 perccel, de a minőségben ez nem mutatkozott meg, messze az egyik legjobb filmről beszélünk, ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy miként lehet ennyi új robotot belezsúfolni egy ilyen rövid filmbe, mint amilyen Caple Jr. filmje lesz júniusban.

A fenevadak kora feltárja majd az Autobotok csapatának eredetét a Földön, és megmagyarázza, miért akarja Optimus Fővezér olyan elszántan megvédeni apró kék bolygónkat. Végül a film bemutatja a Terrorconokat, az Álcák egy csoportját, akik képesek rémisztő szörnyekké változni. Mivel az események az első Transformers-film előtti időkben játszódnak, a rajongók egy vadonatúj történetet kapnak, amely segít megmagyarázni, hogyan váltak kedvenc hőseik közül néhányan a Föld védelmezőivé. Az új részre tekinthetünk úgy is, mint a filmsorozat újrakezdésére, azonban mivel az új rész időben jóval előbb játszódik, nem kell “eltörölni” Michael Bay filmjeit.

A hivatalos szinopszis szerint a Transformers filmszéria visszatér a 14 évvel ezelőtt megszokott akcióhoz és látványvilághoz, amivel az eredeti Transformers-film magával ragadta a mozilátogatókat világszerte. A fenevadak kora egy ’90-es évekbeli világjáró kalandra kalauzolja a nézőket, s a Maximalokat, Predaconokat és a Terrorconokat mutatja be az Autobotok és az Álcák között dúló harcban a Földön. A film alapjául szolgáló televíziós sorozat 1996-ban debütált és 1999-ben mutatták be az utolsó részt. A Beast Wars: Transformers a jövőben játszódik, az 1980-as The Transformers eseményei után. A sorozat az Autobotok és az Álcák leszármazottjait, a Maximalokat és a Predaconokat mutatja be, olyan transformereket fog a középpontba állítani, akik nem járművekké, hanem állatokká változnak. A legismertebb vadak Airazor, aki sólyommá, Rhinox orrszarvúvá, a Maximalek vezetője pedig gorillává képes átalakulni.

A filmet rendezte Steven Caple, Jr. Joby Harold és James Vanderbilt forgatókönyvéből. Főszerepben Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Vélez és Tobe Nwigwe. Optimus Fővezér ezúttal is Peter Cullen hangján szólal meg, míg a Maximálok vezetője, Optimus Primal hangjának Ron Perlmant választották. Mint nemrég kiderült, Pete Davidson is megszólaltatja majd Mirage Autobotot, Michelle Yeoh pedig az Airazor néven ismert Maximal hangja lesz.

Transformers: A fenevadak kora országos bemutatója 2023. június 8-án lesz.

Transformers: A fenevadak kora
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.