Főoldal Filmek Box Office: Visszafogott tempóban, de az Autobotok és Pókember harcát hozta a 23. hét
Filmek

Box Office: Visszafogott tempóban, de az Autobotok és Pókember harcát hozta a 23. hét

Őrületesen nagy jegyeladásokról nem beszélhetünk, szerényen kezdett a Transformers: A fenevadak kora.

162
Transformers: A fenevadak kora
Forrás: Paramount Pictures

Szuperhősökből és alakváltó robotokból nem volt hiány múlt héten a mozikban, azonban egyik franchise sem robbantott kasszát a tengerentúlon. Múlt héten mutatták a Transformers: A fenevadak korát, ami a Pókember: A pókverzumon át egyedüli kihívója volt, és nagy meglepetésre a két film együttesen több mint 100 millió dollárt hozott.

A Paramount akciósorozatának hetedik része 60,5 millió dolláros becsült nyitóhétvégi bevételével szoros versenyben győzött az első helyért, megelőzve a Sony Pictures nagysikerű Pókember: A pókverzumon át animációs filmjét, amelynek a második hétvégéjén 55 millió dolláros bevétellel zárt. Kissé csalódottak lehetnek a Paramountnél, mivel A fenevadak kora 60 millió dolláros debütálása elmarad a Transformers-franchise 2007 és 2017 között bemutatott részekétől, de az előrejelzések felső határát súrolja a hétvégén.

Michael Bay utolsó filmje – a Transformers: Az utolsó lovag – csalódást keltő 44 millió dollárral nyitott, majd 603 millió dollárral zárta globálisan. A mélypontot a 2018-as ŰrDongó jelentette, amely a nyitóhétvégén mindössze 21 millió dollárt hozott, annak nagyszerű kritikák ellenére. Összehasonlításképpen: az első Transformers 70 millió dollárral debütált, a Transformers: A bukottak bosszúja 200 millió dollárral kezdett (egy hosszabb, ötnapos hétvégén), és a Transformers 3. 162 millió dollárt hozott. A franchise két filmje – a harmadik és a Transformers: A kihalás kora – átlépte a hőn áhított 1 milliárd dolláros bevételi határt.

A Pókember: A pókverzumon át bevétel a második hétvégére mindössze 54%-ot esett – a Marvel szuperhősfilmek általában 60% feletti esést produkálnak, a legutóbbi kivétel A galaxis őrzői 3. része volt, amely csak 48%-kal esett második hétvégéjén. Tíz nap után a rajzfilm már 226 millió dollárt hozott a mozikban, és máris megelőzte a Pókember: Irány a Pókverzum! 190 millió dolláros amerikai bevételét. Világviszonylatban a film múlt hétvégén átlépte a 300 millió dollárt, és a következő héten várhatóan megelőzi az első film 385 millió dolláros bevételét.

A Disney élőszereplős A kis hableány című filmje a harmadik helyet szerezte meg 22 millió dolláros becsült bevétellel, amivel az amerikai összbevétel 228 millió dollárra nőtt. Míg a film az amerikai jegypénztáraknál jól úszik, addig a nemzetközi vizeken alulteljesített. Mindent összevetve a klasszikus rajzfilm feldolgozásának nagy szerencsére lesz szükséges, hogy átlépni az 500 millió dolláros határt, és messze elmarad a Disney elmúlt évtizedben bemutatott legnagyobb élőszereplős remake-jeitől, amelyek közül négy is több mint 1 milliárd dollárt hozott világszerte.

A Galaxis Őrzőinek búcsúfilmje 6,9 millió dollárral a negyedik helyre volt elég a hatodik hétvégéjén, és ezzel 335 millió dollárra nőtt az amerikai összbevétele; ez azt is jelenti, hogy ezzel a trilógia befejező része jobban teljesített az első két résztől. Az ötödik helyen A mumus végzett, amely a második hétvégén 6,7 millió dollárt keresett, így az észak-amerikai összbevétele alulról súrolja a 25 millió dollárt.

Transformers: A fenevadak kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.