Főoldal Játékok Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.

400
GTA VI
Forrás: Rockstar Games

A Rockstar Games még tavaly decemberben fedte fel a Grand Theft Auto VI helyszínét és karaktereit egy látványos CGI előzetessel. Az utóbbi évek legjobban várt játékának megjelenési dátumával kapcsolatban akkor csak annyit közöltek, hogy 2025-ben érkezik, de pontosabbat nem mondtak. Az utóbbi hónapokban felröppentek pletykák a lehetséges megjelenési időponttal kapcsolatban. A kiadó Take-Two Interactive május 16-i pénzügyi jelentésében erősítette meg végül, hogy a GTA VI valamikor 2025 őszén várható. Strauss Zelnick, a Take-Two elnök-vezérigazgatója a következőket mondta:

Mivel a 2025-ös pénzügyi évbe pozitív lendülettel lépünk be, arra számítunk, hogy 5,55-5,65 milliárd dollár nettó árbevételt érünk el. A kilátásaink azt tükrözik, hogy a Rockstar Games korábban megállapított 2025-ös naptári ablakát a Grand Theft Auto VI. esetében 2025 őszére szűkítettük. Nagyon bízunk abban, hogy a Rockstar Games páratlan szórakoztató élményt nyújt majd, és a cím kereskedelmi hatásával kapcsolatos várakozásaink tovább nőnek.

Strauss Zelnick

Korábban voltak hírek azzal kapcsolatban, hogy akár 2026-ra is csúszhat a GTA VI megjelenése, de úgy tűnik ezek alaptalan spekulációk, pletykák voltak csak. A Take-Two vezérigazgatója most mindenkit megnyugtatott, hogy a játék tartja magát a tavaly bejelentett ütemtervez és még 2025 folyamán megjelenik PS5 és Xbox Series X/S konzolokra. A PC-s megjelenés a Rockstar korábbi játékaihoz hasonlóan valamivel később várható, nagy valószínűséggel 2026-ban. Zelnick ugyancsak megerősítette az IGN lapjának, hogy „nagyon bízunk benne, hogy 2025 őszére elkészül [a GTA 6]”.

A pénzügyi jelentésből az is kiderült, hogy az előző játék, a GTA V már átlépte a 200 millió eladott példányszámot, amellyel újabb mérföldkövet ért el a 2013-ban megjelent játék. A GTA V-öt csak a Tetris és a Minecraft előzi meg ebben. Nem csoda, hogy a GTA V rendkívüli sikere és népszerűsége után ekkora várakozás övezi a GTA VI-ot is. A GTA egy nyitott világú sandbox, akciójáték, amelyben a főszereplők bűnözők. A GTA VI a fiktív Florida és Miami világába, azaz Vice City-be kalauzolja el a játékost. Az új rész két irányítható főszereplőt kap majd Jason és Lucia személyében.

GTA VI
Forrás: Rockstar Games
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.