Főoldal BREAKING Hivatalos: itt a Grand Theft Auto VI előzetese
BREAKINGJátékok

Hivatalos: itt a Grand Theft Auto VI előzetese

A Rockstar nagy sikerű nyitott világú játékának folytatása 2025-ben érkezik.

434
GTA VI
Forrás: Rockstar Games

Idő előtt tette nyilvánossá a Rockstar Games a GTA VI előzetesét. Már múlt héten bejelentették a dátumot, ám az ízelítő kiszivárgott az internetre, így kénytelenek voltak hamarabb közzétenni. A GTA VI az egyik legjobban várt játék, évek óta szivárogtak róla infók, egy hackertámadás miatt a korai változat is kikerült a netre. Az új előzetes alapján a pletykák igazak voltak, visszatérünk Vice City városába.

Egy hangulatos másfél perces ízelítőt kaptunk a játékból. Láthatjuk a fiktív Miami, vagyis Vice City városát és a környező, szintén fiktív floridai vidéket. Akik a 2000-es évek elején játszottak az eredeti GTA Vice City és a konzol exkluzív GTA: Vice City Stories játékokkal azoknak mindenképpen nosztalgikus lesz a GTA VI. Ám míg azok története a 80-as években zajlott, addig a GTA VI a jelenkorban játszódik majd. Megismerhetjük a játék szereplőit. A széria huszonhat éves történetében most először kapunk női főszereplőt, a latina Lucia személyében. Az ő társa lesz egy férfi, Jason személyében, kettejüket felváltva irányíthatjuk majd a játékban.

Az előzetesből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen most még csak egy CGI ízelítőt kaptunk, ez nem a végleges játék, ez nem gameplay és nem biztos, hogy annak grafikus motorjával készült, tehát nem érdemes ilyen grafikai felbontást elvárni tőle. A játék hangulatát és világát viszont remekül megalapozta a Rockstar ezzel az előzetessel, amelyből az is kiderült, hogy 2025-ben érkezik. A kiadó Take-Two Interactive egyúttal sajtóközleményben erősítette meg, hogy a GTA VI PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokra érkezik először. Hasonlóan a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 játékaikhoz, megjelenéskor a GTA VI is konzol exkluzív cím lesz. Előző generációs hardverekre (PS4, Xbox One, Nintendo Switch) szinte biztosan nem érkezik, PC-re pedig feltehetően a korábbi gyakorlathoz hasonlóan egy-másfél évvel később várható. Utóbbit még nem erősítették meg hivatalosan.

A Grand Theft Auto a Rockstar Games legsikeresebb nyitott világú akciójátéka, annak idején zsánerdefiniáló cím volt. A széria szinte minden egyes része nagy siker volt. Az előző rész, a GTA V különösen nagy mérföldkő volt, amely minden idők legsikeresebb szórakoztatóipari címe lett, 190 millió példány kelt el belőle, az online multiplayer módja, a GTA Online szintén a mai napig közkedvelt. A fejlesztő előző játéka, a nyitott világú westernjáték, a Red Dead Redemption 2 is nagyon jó értékeléseket kapott, szintén sikeres játék volt. A GTA VI-ot sosem látott várakozás övezi, hiszen 12 évvel a GTA V első változatának megjelenése után érkezik PS5 és Xbox Series konzolokra. Hamarosan biztosan többet is megtudhatunk a játékról, reméljük legközelebb már a gameplaybe is betekintést nyerhetünk.

GTA VI
Forrás: Rockstar Games
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...