Főoldal Filmek Maz Kanata visszatér a Star Wars 8-ban
Filmek

Maz Kanata visszatér a Star Wars 8-ban

Tisztázták Maz Kanata szerepét a folytatásban.

963

Tisztázták Maz Kanata szerepét a folytatásban.

Aggodalomra nincs ok, hiszen Maz Kanata már biztosan visszatér a Star Wars 8-ban. Aggasztó hírek jelentek meg a napokban, hogy Lupita Nyong’o jeleneteit még nem vették fel, de most maga a színésznő erősítette meg, hogy szó sincs ilyenről, nem tudja, hogy miből gondolták ezt. A legutóbbi riportban elmondta, hogy itt az ideje, hogy végre tisztázza a dolgot.

A The Ellen DeGeneres Show-ban beszélgettek Lupita Nyong’o-val, ahol épp az új filmjét, a Queen of Katwe-t reklámozta, de természetesen nem mehettek el szó nélkül a Star Wars szerepe mellett sem. Nyong’o elmondta, hogy a jeleneteket már rögzítették, és nem tudja, nem érti, hogy kitől származtak azok a hírek, hogy nem lesz benne a folytatásban.

Nem tudom, hogy honnan származtak a pletykák, ötletem sincs, de rosszul esett. Már felvettük a jeleneteim, de igazán soha sem tudhatod, hogy mit hagynak meg, és mit vágnak ki. Keresztbe tett ujjal izgulsz mindig, de eddig úgy tudom, hogy benne leszek.

Az egészben az a legszebb, hogy Lupita Nyong’o azt mondta, nem tudja, hogy kitől származnak a hírek, holott ezt ő maga mondta egy korábbi interjúban. Teljesen összezavart mindenkit a színésznő, de szerintünk még saját magát is. Két héttel ezelőtt a Collinder-nél járt, ahol még arról beszélt, hogy eddig nem dolgozott Rian Johson-nal együtt – aki esetleg lemaradt volna, ő a Star Wars 8 írója és rendezője is egyben. Lupita Nyong’o-t idézzük:

Rian! Még nem dolgoztam vele, de már forgatnunk kéne. Ez fog következni.

A fenti két nyilatkozat pont egymás ellentettje. Hat hónapja lehetett, hogy Rian Johnson a közösségi médiában egy képet osztott meg a címben szereplő karakterről, és egy motion capture ruhás alakról. Mai napig nem tudni, hogy ki bújhatott meg a ruhában, de sokan azt gondolták, hogy ezzel jelezte a rendező, hogy Maz Kanata a folytatásban is benne lesz. Természetesen hivatalosan nem erősítették meg.

Gondoljuk bele, Az ébredő Erőben mutatkozott be Maz Kanata, sok szerepe nem volt a filmben, de annál rejtélyesebb háttérrel szolgálhat a későbbiekben. Tudjuk róla, hogy ismeri, és használni is tudja az Erőt, de vajon kitől leste el a használatát? A fenti két idézet hiába ellentétes egymással, attól még igaz lehet. Tudni kell, hogy a motion capture-os jeleneteket mindig kétszer veszik fel, előbb a mozgásokat rögzítik, majd csak utána kerül sor a dialógusokra. Könnyen megeshet, hogy már jóval korábban felvették a mozgásokat, és így történhetett meg az, hogy a rendező épp nem volt ott a forgatáson – ezért mondhatta azt, hogy nem találkoztak még egymással. A színésznő az elmúlt napokban biztosan forgatott Pinewoodben, itt rögzíthették a párbeszédeket, és ezen már vélhetően maga a Rian Johnson is ott volt. Csak ez szolgálhat ész érvekkel, hogy miért mondott egymásnak ellentétes dolgokat a Collider-nek és Ellen DeGeneres-nek. Vélhetően semmilyen probléma sincs, minden a legnagyobb rendben ment, de attól még picit zavaros az egész történet.

A Star Wars: Az ébredő Erőben mutatkozott be Maz Kanata, akit amolyan Yoda mesteri szerepben láthattunk. A nyolcadik részben Rey megismeri, és kitanulja majd az Erőt, amiben Maz is fontos szerepet tölthet be. (A filmben volt egy kivágott jelenet, miszerint Maz Kanta az Erő segítségével menekült meg a kastélyból.)

A Star Wars: Episode VIII 2017. december 15-én érkezik a mozikba.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Hang nélkül: Első nap
Előzetesek

A Hang nélkül: Első nap előzetese felfedte, hogy kezdődik az idegenek inváziója

A földönkívüli lények érkezését nézhetjük meg a Hang nélkül: Első nap előzetesében.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmkritikák

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma kritika

Benoit Blanc visszatért, hogy megoldjon egy egészen bizarr gyilkossági esetet.