Főoldal Filmek Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe ejtve 3. része.

357
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Forrás: Netflix

„A következő Benoit Blanc-rejtély, a Tőrbe ejtve és az Üveghagyma folytatása, a Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery címet kapta” – jelentette be Rian Johnson író/rendező pénteken az X-en. Johnson X-oldalán egy 45 másodperces videó hivatalosan is megerősítette, hogy Daniel Craig visszatér Benoit Blanc szerepében a jövőre a Netflixen debütáló filmben.

A streaming óriás a Tudum oldalán azt is közölte, hogy Craig ismét Blanc szerepében old meg egy újabb gyilkossági rejtélyt.

„Így van, Daniel Craig visszatér a nyomozó szerepében a Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery című filmben, amely a whodunnit franchise újabb része, és amelyet Rian Johnson írt és rendezett. Blanc egy újabb gyilkossági rejtélyt fog kibogozni egy eddig nem ismert helyszínen, amelyet új, színes gyanúsítottak vesznek körül” – közölte a Netflix.

A The Hollywood Reporter korábban már beszámolt a megállapodásról, amelynek értelmében a Netflix nem kötelezheti semmire az írót, ellenben Craignek szerepelnie kell a folytatásokban, és mindegyik film költségvetése legalább akkorának kell lennie, mint a 2019-es filmnek volt, amely körülbelül 40 millió dollárra tehető.

Johnson írta és rendezte az eredetit, valamint annak 2019-es második részét. Az első film sikere még az akkori Lionsgate kiadót is meglepte, hogy mennyire jó kritikákat kapott és mennyire népszerű volt a detektív története a filmvásznon; még Oscar-jelölést is kapott a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

„Imádok mindent, ami a whodunnit műfajhoz tartozik, de amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy mennyire formálható. A Carr-tól a Christie-ig terjedő teljes hangulati spektrumot fel lehet fedezni, és ennek a tartománynak a felfedezése az egyik legizgalmasabb dolog a Benoit Blanc-filmek készítésében” – posztolta a rendező közösségi felületén korábban.

A pandémia alatt, amikor világszerte bezárták a mozikat, a Netflix lépett a Lionsgate helyére, és több százmillió dollárért megvásárolták a franchise terjesztési jogát, és rögtön két folytatást is berendeltek.

Egyelőre nincs szó arról, hogy a Netflix mellett mozikban látható lesz-e a Wake Up Dead Man, ahogy tette azt a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma esetében is, bár hozzátennénk, hogy csak az Egyesült Államokban vetítették korlátozott ideig a mozikban, Magyarországon kizárólag a Netflixen volt látható Benoit Blanc nyomozása. A Netflix társelnöke, Ted Sarandos világossá tette, hogy a Netflix előfizetői prioritást élveznek, nem pedig a mozis bemutatókat támogatják.

Tőrbe ejtve
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.