Főoldal Filmek Lesznek újraforgatások a Star Wars 8-nál is?
Filmek

Lesznek újraforgatások a Star Wars 8-nál is?

A jelek szerint nem ússza meg a nyolcadik rész sem az újrafogatást, de aggodalomra nincs ok!

934

A jelek szerint nem ússza meg a nyolcadik rész sem az újrafogatást, de aggodalomra nincs ok!

Még több, mint egy év van a Star Wars: Episode VIII bemutatójáig, de már olyan pletykák jelentek meg, hogy behívják a színészi gárdát egy kis utómunkára. Természetesen ez semmit sem jelent, egyelőre nincs okunk az aggodalomra. Rian Johnson pár hónappal korábban jelentette be, hogy  a film forgatásával elkészültek, innentől a technikusok jönnek, stúdióeffektek elkészítése, és természetesen John Williams zeneszerző. A Disney eddig nem adott ki sajtóközleményt, nem árult el semmit, hogy mi igaz a fenti bevezetőből, de egyre valószínűbb, bizonyítékok támasztották alá a fenti bevezetőt. Sőt, egyesek szerint több részt már újra is forgattak, de a jövőben is számítanunk kell még filmezésre.

A Star Wars News Net rakta össze a kirakós darabkáit – a világ legnagyobb SW közössége, és az egyik leghitelesebb forrás -, és ők indították el a lavinát, hogy a Star Wars 8 utómunkái alatt az újrafogatásokat is kell értenünk, amikre nagyon hamar sor kerül majd, ha még nem történt meg. Az első bizonyítékot Chloe Bruce-tól kaptuk Twitter-en. A hölgy dolgozott tavaly Az ébredő Erő hetedik részen, illetve most az Episode VIII-on is dolgozik. Augusztus végén, szeptember elején tweetelt üzeneteket, hogy több munka is vár még rá a film kapcsán, amiből leszűrhetjük, hogy már javában tartanak a forgatás utáni felvételek. A posztban megemlítette, hogy Belfastból Londonba kellett utaznia – tudniillik mind két helyszín kapcsolódik a Star Wars 8-hoz. Többen állítják, hogy szeptember elején a stáb Horvátországba is visszatért, és éjszakai jeleneteket vettek fel a tengerparton. Talán Luke Skywalker és Kylo Ren harcát?

Lehetséges, hogy független forgatásokról beszélünk, és semmi közük sincs a Star Wars 8-hoz, azonban a helyszínek mégis kötődnek a filmhez. Nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy a Csillagok háborúja stábjáról van szó, és ők tértek vissza a korábbi forgatási helyszínekre. Még így is, hogy gyanítjuk a forgatásokat, nincs okunk az aggodalomra.

Másik árulkodó jel, ami még az előbbinél is beszédesebb volt, hogy Leia hercegnő, Carrie Fisher egy meghívását kellett rövidebbre szabni. A színésznő hivatalos lesz a New York Comic Con eseményre októberben, azonban egyéb elfoglaltságok miatt sajnos nem tud végig maradni, és amolyan villámlátogatást tesz csak az Államokban, utána azonnal utazik filmezni. A szervezők Instagram-on tették közzé, hogy sajnálattal kell bejelenteniük, de Carrie Fisher a Star Wars 8 újraforgatása miatt csak vasárnap tud megjelenni a rendezvényen.

We’re sorry to announce that due to #StarWars production, Carrie Fisher will only be at #NYCC on Sunday.

New York Comic Con (@newyorkcomiccon) által közzétett fénykép,

Ha NYCC közleménye valóban „hivatalos” – miért ne lenne, tisztában vannak a dolgokkal -, akkor nagyon valószínűtlen, hogy az Episode IX előkészületei már zajlanának. Arról van szó tehát, hogy Carrie Fisher-rel további jeleneteket fognak felvenni. Lehetnek ezek a jelenetek olyanok, melyeket időközben nem vettek fel, és mégis szeretnék betenni a filmbe, vagy a Disney-nek nem nyerte el a tetszését, és újraforgatást kért a zavaró részekre. (A film első vágása már elkészült, amit John Williams-nek át is adtak.) Nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani a munka, Rian Johnson mit eszközöl még a filmen, de annak tudatában, hogy a komponáló mester már dolgozik a film zenéjén, hamarosan végső státuszba kerülhet a nyolcadik epizód.

Utolsó nyom: Lupita Nyong’o beszélt arról, hogy neki még vannak teendői a filmmel, és az ő jeleneteit még most fogják felvenni. Ez két esetben következhetett be, az ő szerepét vagy kivágták a filmből, és eleve nem számoltak a karakterrel – erre azért kevés esély van -, vagy itt sem voltak megelégedve a látottakkal, és javítani szeretnének. A legvalószínűbb mégis az, hogy a színésznő annyira betáblázta magát, hogy nem jutott ideje a felvételre, és még csak most fogják rögzíteni a képkockákat.

Borzalmasan sok vita, és kritika érte az utóbbi időben a Star Wars-franchise-t azért, mert a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet spin-off-ot újravették. Sokan, ahogy meghallották az „újraforgatást” az Episode VIII neve mellett, felkapták a fejüket, és sírva fakadtak: „Ezt most mért?!”. Meg kell jegyeznünk, a két eset teljesen más most, és nem kell egyből kiborulnunk ezen. A Star Wars 8 előtt még rengeteg idő van, magyarul bármit megtehetnek még a filmmel, van idejük felkészülni, kis túlzással az egész filmet újravehetik, ha úgy tetszik nekik. Pont, hogy ez nem volt meg Gareth Edwars-nak a Rogue One-nál: az idő, s csak az utolsó utáni pillanatban kapcsoltak, és döntöttek a forgatások mellett. Több példa volt már rá Hollywoodban, tényleg bevett szokás, hogy a premier előtt ezt-azt újravesznek egy nagyobb filmnél, hogy az összkép jobb legyen. Mi bízunk Rian Johnson-ban, és nem szabad elfelejtenünk, hogy J.J. Abrams a film producere, végig ott van, és rajta tartja a szemét. Amíg tőle nem hallunk vészjósló jeleket, nincs baj.

A filmet 2017. december 15-én fogják bemutatni a mozikban, de az első trailer már idén decemberben befut.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...