x
Close


Közelgő események

Filmek

Hamarosan kész az első vágás a Star Wars 8-ból

John Williams zeneszerző elárulta, hogy a következő hetekben már megnézheti a Star Wars Episode VIII-at.

Hamarosan kész az első vágás a Star Wars 8-ból
  • Publishedaugusztus 15, 2016

John Williams zeneszerző elárulta, hogy a következő hetekben már megnézheti a Star Wars Episode VIII-at.

A legendás zeneszerző, John Williams megerősítette, hogy hamarosan elkezdi a munkát a Star Wars: Episode VIII-on. Egy bostoni rendezvényen kezdett el mesélni a Star Wars-ról. Williams elmondta, hogy már látott egy nagyon-nagyon korai változatot a filmből, de a következő hetekben új vágást fog kapni a film, és a film zenéin fog dolgozni. Elárulta, hogy odáig van a filmért, és azért vállalta csak el a következő film zenéjét is, mert nem szeretné, ha egy másik komponáló átvenné a szerepét. A művész júniusban már adott egy nyilatkozatot a Variety-nek, melyben megemlítette Kathy Kennedy-t is, a LucasFilm elnökét, akinek a következőket mondta:

Boldog vagyok, hogy dolgozhatok ezen, de az igazi ok az az, nem akarom, hogy más írja a zenét Daisy Ridley-nek.

A színpadon a zeneszerző dicsérte Daisy Ridley karakterét, Rey-t a filmben. Williams szerint a folytatásban a lány karaktere még megnyerőbb lesz, és egy ikonikus alakká formálódik. Azt is megjegyezte a közönség előtt, hogy ő lesz az első, aki pontozhatja Rey karakterét a Star Wars 8-ban.

A jövőben nem csak a nyolcadik Star Wars-filmen fog dolgozni John Williams, mert az Indiana Jones folytatására is felkérték már. A tavaly bemutatott Az ébredő Erő film zenéjén is dolgozott, ám a Zsivány Egyes zenéit nem ő szerzi. Ez az első olyan SW-film, mely nem John Williams nevéhez köthető. Williams munkálkodott az eredeti, illetve előzmény trilógián is, most pedig a folytatáson fog. A művész több másik sikert elért franchise-zal is alkotott maradandót, mert a Jurassic Park, E.T., Cápa és Harry Potter filmek zenéi mind-mind hozzákapcsolódnak.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.