Főoldal Filmek Matthew Vaughn ambiciózus tervvel állt elő a Skywalker-saga újraforgatására
Filmek

Matthew Vaughn ambiciózus tervvel állt elő a Skywalker-saga újraforgatására

Jó ötletnek vagy őrültségnek tűnik a Skywalker-saga rebootja?

3k
Star Wars

A Kingsman rendezője, Matthew Vaughn elárulta, mi kellene ahhoz, hogy elvállaljon egy Star Wars-filmet. A beszélgetésből többek között kiderült az is, hogy szívesen rebootolná az egész filmsorozatot, hogy egy új történetet meséljen el a Skywalker-sagában.

A rebootban rejlik a Sykwalker-saga sikere?

Bár kívülről úgy tűnik, hogy nincs akkora baj a franchise-nál, mint azt sokan gondolnák – elvégre az elmúlt években hatalmas sikereket ért el a Disney+ sorozataival a Star Wars -, azonban amennyiben a 2023-as Star Wars Celebration rendezvényen bejelentett filmek nem készülnek el, az akár Kathleen Kennedy elnöki pozíciójának a végét is jelentheti a Lucasfilmnél. Egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy Kennedy irányítása alatt több projektet is bejelentettek, amelyekből végül semmi nem valósult meg.

A folytatástrilógia megosztotta a véleményeket, sokan úgy vélekednek róla, hogy megfosztották őket a Skywalker-saga kielégítő befejezésétől. Persze a franchise mindig is szenvedett a következetlenségektől és a cselekménybeli lyukaktól, és erre csak egy megoldás letezik: a reboot – gondolják sokan, hogy egy újraindítással mindent meg lehetne oldani, de valóban így van? A Ha/Ver, az X-Men: Az elsők és az Argylle: A szuperkém rendezője, Matthew Vaughn szerint igen.

A Happy Sad Confused kérdésére, hogy karrierje jelenlegi szakaszában nehéz lenne-e visszautasítani egy Star Wars-filmet, így válaszolt a filmkészítő:

Most már nem annyira. Számomra egy Star Wars-filmet csinálni annyi, mint játszani azokkal a karakterekkel, akiket szeretek. Ha azt mondanák nekem, hogy rebootolnák a Star Warsot, és tényleg Luke Skywalker, Solo és Vader szerepelne benne, én megcsinálnám a saját verziómat. Garantáltan mindenki azt mondaná nekem, hogy idióta vagyok, hogy megpróbálom [a lehetetlent], de engem ez izgatna.

Matthew Vaughn

“Miért tekintünk a [‘Star Wars’] karaktereire szentként, hogy 1977-től kezdve nem lehet újra megcsinálni egy új közönség számára?” – tette fel a kérdést Vaughn, a franchise-t a James Bondhoz hasonlítva, amely folyamatosan új főszereplővel újít be egy távozó ügynök után, és működik.

“A Star Wars mindig is a Skywalker-családról szólt, és szerintem itt rontották el. Elfelejtették ezt. A tévében remekül teljesítenek a sorozatokkal, de egy epikus új filmre van szükségük. Én ezt tenném [azaz újra bemutatnám Luke-ot]. Mindenki kész lesz ettől az ötlettől, de csináljuk meg” – tette hozzá Vaughn. “Ha új generációt akarsz elcsábítani, csináld meg nekik a filmet, és remélhetőleg a régi generáció is élvezni fogja ezt, ha jól megcsinálod”.

Elsőre tényleg őrültségnek tűnhet megcsinálni az eredeti trilógiát újra, de tényleg ennyire rossz ötletnek? Sok franchise-t rebootoltak már az évek során, és persze nem mind váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanakkor akár még jól is elsülhet. Érdekes lenne megnézni, hogy egy másik filmes mit kezdene George Lucas által elmesélt eredeti történettel.

ws Star Wars Az osszes Jedi akik megjelentek filmekben es sorozatokban 1 230727 122745
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.