Főoldal Filmek Matt Shakman rendező elárulta, miben lesz más a Fantasztikus Négyes az X-Menektől és a Bosszúállóktól
Filmek

Matt Shakman rendező elárulta, miben lesz más a Fantasztikus Négyes az X-Menektől és a Bosszúállóktól

A Fantasztikus Négyes nem eredettörténet lesz, és más lesz, mint a legtöbb Marvel-film.

1.6k
Fantasztikus Négyes

Most, hogy a színészek szakszervezete megállapodott a stúdiókkal, elhárult minden akadály a hollywoodi produkciók előtt, folytatódhat a munka. Szeptember végén pedig az írók céhe egyezett meg, így már hetek óta dolgoznak a forgatókönyveken, hamarosan pedig a kamerákat is bekapcsolhatják a forgatásokon.

A Marvel Studios inkább azzal került rivaldafénybe, hogy a korábbi mozifilmekkel és sorozatokkal nem váltották meg a világot, minőségben és látványban alulteljesítettek a korábbi évek terméseihez viszonyítva. A figyelem középpontjában most az X-Menek és a Fantasztikus Négyes, vajon az új szereplőkkel mihez kezd a válságban lévő stúdió? Nem kis feladat előtt állnak, ugyanis a Marvel első családját két alkalommal is bemutatták, és a karakterek egyszer sem vetették meg lábukat a filmvásznon, de egy fokkal jobb a helyzet az X-Meneknél, bár ott is nehéz helyzetben a Marvel Studios.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában kaptak egy gyors bepillantást az MCU rajongói abba, hogy mit tartogat a Fantasztikus Négyes, köszönhetően a párhuzamos idővonal vendégszereplőinek, amikor a filmben Reed Richards bekerült az Illuminátusok tanácsába. Rövid, de emlékezetes volt John Krasinski megjelenése, hiszen a színészt évek óta szerették volna abban a szerepben látni a rajongók.

Matt Shakman dolgozik a Fantasztikus Négyes bemutatásán, és várhatóan teljesen más irányba tereli majd Reed és a Richards-Storm család többi tagjának életét. Kevin Feige korábban megerősítette, hogy nem eredettörténetet kapunk, mert a film hasonló lesz Tom Holland Pókemberének bemutatásához. Egyelőre mindent pletykának kell tekinteni, de Adam Driver és Jake Gyllenhaal a két leggyakoribb név, akiket összefüggésbe hoztak Reed Richards szerepével. Vanessa Kirby állítólag már szinte biztosra vette Sue Storm szerepét. Ennél sokkal gyengébb lábakon áll, hogy kik játszhatják a Lényt és Fáklyát. A Stranger Things színésze, Joseph Quinn állítólag Johnny Storm szerepére esélyes, míg Daveed Diggs lehet Ben Grimm. Ismétlem, ezek nem hivatalos bejelentések, kezeljük őket fenntartásokkal, de már nem kell sokat várni a leleplezésre.

Matt Shakman a jövő héten érkező Monarch: A szörnyek hagyatéka népszerűsítésével volt elfoglalva, de természetesen a Godzilla-sorozatról szóló beszélgetésről gyorsan átváltottak a Fantasztikus Négyesre. A ScreenRantnek adott friss interjújában Shakman azt magyarázta, miben különbözik majd a filmje a Bosszúállóktól és az X-Menektől.

Imádom a Fantasztikus Négyest, ahogyan Godzillát is. Vicces, hogy vannak ezek a karakterek, amiket gyerekkorodban felfedezel, és egyszerűen veled maradnak. Godzilla volt az egyik ilyen, és a Fantasztikus Négyes a másik. Azt hiszem, szeretem az űrversenyt, a Kennedy-korszak optimizmusát abban a világban. Azt az elképzelést, hogy minden problémánkat meg tudjuk oldani, hogy a megfelelő szívvel, a megfelelő elmével és a megfelelő technológiával bármilyen problémát le tudunk győzni. Ez más lesz a Fantasztikus Négyesnél. Sok szempontból más, mert ők egy igazi család.

Nem egy olyan család, akikkel útközben összefutsz, mint az X-Mennel vagy a Bosszúállókkal, hanem igazi család, egy család minden zűrzavarával együtt, mint a Monarchon. Minden szeretettel, fájdalommal és összetettséggel. És emellett egyfajta optimista és tudományos megközelítéssel kezelik a dolgokat, ami nagyon különbözik a felsorolt többi Marvel-karaktertől, akiket abszolút szeretek, de ahogyan megoldják a problémákat, az egyedi, és én is izgatott vagyok emiatt. Remélem, tetszeni fog az embereknek, amikor bemutatjuk.

Matt Shakman

A filmet rendezi Shakman Jeff Kaplan és Ian Springer forgatókönyve alapján, amit többször is át kellett írni, de bízunk benne, hogy a legjobb kezekben landolt a sztori.

A Fantasztikus Négyes jelenleg a tervek szerint 2025. május 2-án kerül a mozikba, hacsak nem történik valami útközben, amiért el kell mozdítani a premiert egy későbbi időpontra.

Matt Shakman Fantasztikus Négyes
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.