Főoldal Filmek Matt Reeves elárulta, miért írta át teljesen Ben Affleck eredeti forgatókönyvét
Filmek

Matt Reeves elárulta, miért írta át teljesen Ben Affleck eredeti forgatókönyvét

A forgatókönyv inkább hajazott egy James Bond-filme, mint képregényfilmre.

486
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Jóval azelőtt, hogy Matt Reeves megbízást kapott, Ben Affleck hosszú ideje dolgozott már saját Batman karakterének sztoriján, amit egyben ő fényképzett volna. Affleck végül visszavonult a szereptől, majd néhány hónappal később búcsút intett a rendezői feladatoknak is, átadva a stafétabotot a Cloverfield és A majmok bolygója rendezőjének, Matt Reevesnek.

Az Esquire magazinnak nyilatkozva Matt Reeves elárulta, hogy a Warner Bros. eredetileg arra kérte, hogy Ben Affleck eredeti forgatókönyvét adaptálja, amelyet Geoff Johnsszal közösen írt a színész. Affleck forgatókönyve szerint Batman különböző gonosztevők mellett Deathstroke-kal is megküzdött volna. Reeves végül nem ezt az utat választotta, hanem nulláról írta teljesen újra a forgatókönyvet, s ezzel rányomta bélyegét az eredeti forgatókönyvre, bár a hírek szerint a stúdió elégedett volna vele.

Olvastam egy forgatókönyvet, ami egy teljesen valós elképzelés volt a filmről. Nagyon akcióközpontú volt. Nagyon mélyen kapcsolódott a DCEU-hoz, más filmek és más képregények főszereplői is felbukkantak benne. Egyszerűen tudtam, hogy amikor elolvastam, hogy ez a bizonyos forgatókönyv nem az a mód, ahogy én szeretném megcsinálni.

Matt Reeves

A rendező a továbbiakban arról beszélt, hogy egy személyesebb Batmant akart felfedezni, és Ben Affleck forgatókönyvét James Bondhoz hasonlította.

Azt mondtam, nézzétek, azt hiszem, talán nem én vagyok erre a megfelelő ember. És elmagyaráztam nekik, miért szeretem ezt a karaktert. Azt mondtam nekik, hogy annyi nagyszerű film volt már, de ha ezt megcsinálnám, akkor személyessé kell tennem, hogy megértsem, mit fogok vele csinálni, hogy tudjam, hova tegyem a kamerát, hogy tudjam, mit mondjak a színészeknek, hogy tudjam, mi legyen a történet. Ez az elképzelés – mondtam nekik a forgatókönyvre mutatva – egy teljesen valid és izgalmas. Majdnem James Bond-szerű, de nem olyan, amihez kötődtem volna.

Matt Reeves

Matt Reeves írta és rendezte The Batman című film március 3-án kerül bemutatásra a mozikban, és kizárólag ott lesz látható a Sötét Lovag legújabb története 45 napig. Áprilisban pedig már az HBO Maxen is elérhető lesz online.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.