Főoldal Filmek Martin Scrosese újra beszólt a Marvelnek, de legalább már tudjuk, hogy miért
Filmek

Martin Scrosese újra beszólt a Marvelnek, de legalább már tudjuk, hogy miért

Nagy port kavart Martin Scorsese legendás rendező kijelentése legutóbb, mikor a Marvel-filmeket becsmérelte. Folytatás következik.

537
Martin Scorsese

Nagy port kavart Martin Scorsese legendás rendező kijelentése legutóbb, mikor a Marvel-filmeket becsmérelte. Folytatás következik.

Martin Scorsese múlt héten vidámparki hullámvasútként írta le a Marvel-filmeket, valamint hogy ezeknek az alkotásoknak semmi keresnivalójuk a mozitermekben. A Marvel rajongók már a múltkori kijelentés után is ujjal mutogattak a rendezőre, de amit most mondott, sokaknál még jobban ki fogja verni a biztosítékot, de legalább már tudjuk, hogy miért nem bírja a Marvel-filmeket.

Londonban legújabb filmje, a The Irishman reklámozásával volt elfoglalva, amikor feltették neki a kérdést a hullámvasúti kalandokról:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ezek nem filmalkotások, hanem valami mások. Nem kellene, hogy ezek árasszanak el. Olyan mozikra lenne szükségünk, amiknek kiállnak a történetközpontú filmek mellett.[/penci_blockquote]

Majd ezután Scorsese megismételte múltheti kijelentését, melyben vidámparki hullámvasúthoz hasonlította a Marvel-alkotásokat, miközben elismerően nyilatkozott rólunk.

Ez jó dolog azok számára, akik élvezik az ilyen típusú filmeket, de egyébként tudván már, hogy mi történik bennük, csodálom, amit csinálnak. Egyszerűen nem az én műfajom. Egy másfajta moziközönséget teremtett, amely számára ez jelenti a mozit.

Még ha Scorsesenak igaza is van, a világ megváltozott, és ezzel tudni kell együtt élni. Hollywoodban több színész és rendező is a Marvel védelmére szállt, James Gunn mellett Joss Whedon és Samuel L. Jackson is ostobaságnak nevezték a kijelentést. Scorsese állítása talán nem alaptalan, hiszen a The Irishman tele van Oscar-díjas és Emmy-díjas színészekkel, Robert De Niro, Anna Paquin, Joe Pesci és Al Pacino, de még így sem kapkodtak új filmjéért a nagy filmstúdiók. Végül a Netflix streamingszolgáltató vette meg a jogokat, bár Magyarországon november 22-től játsszák a mozikban is.

Martin Scorsese

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események