Főoldal Filmek Joss Whedon az egyikor Bosszúállók rendező is válaszolt Martin Scorsese kijelentésére
Filmek

Joss Whedon az egyikor Bosszúállók rendező is válaszolt Martin Scorsese kijelentésére

James Gunn után Joss Whedon sem hagyta szó nélkül Martin Scorsese tegnapi jelentését, miszerint a Marvel-filmek vidámparki kalandok, nem mozifilmek.

541
Joss Whedon

James Gunn után Joss Whedon sem hagyta szó nélkül Martin Scorsese tegnapi jelentését, miszerint a Marvel-filmek vidámparki kalandok, nem mozifilmek.

Akárcsak James Gunn, Joss Whedon is Twitteren válaszolt Martin Scorsese Marvel-filmekről alkotott véleményére, hogy a Marvel Moziverzum alkotásai lényegében vidámparki kalandok, s azok nem tekinthetők mozifilmeknek. Whedon tweetjében James Gunn szavait idézi, és hogy érzelmileg mennyire nagy elkötelezettségre vallott mindkét Bosszúállók-film elkészítése.

Először James Gunn szavaira gondolok, hogy szívét és elszántságát beletette A galaxis őrzőibe. Tisztelem Martint, és megértem álláspontját, de… Nos, mindig van egy ok, amiért „mindig mérges vagyok”.

Joss Whedon és James Gunn egyértelműen nem értenek egyet Scorsese gondolataival, miszerint a Marvel-filmek nem moziba való alkotások, merthogy ezekben a filmekben nincs érzelmi és szellemi tapasztalat, amit átadhatnának egy másik emberi lénynek. A legendás filmrendező kijelentésével mi sem feltétlen értünk egyet, hiszen elég csak a Bosszúállók: Végjáték fináléjára gondolni, amikor Vasember feláldozta magát, s mennyi érzelem szabadult fel a moziteremben ülő nézők között.

Azt pedig mindenki, még Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke is elismeri, hogy a Marvel nem az Akadémia díjaira hajt – még akkor sem, ha a Fekete Párduc után a Bosszúállók: Végjáték is indul jövőre az Oscar-gálán– hanem a közönség jutalmazza őket azzal, hogy jegyet váltanak a filmekre.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...