Wide Screen
Image default
Filmek

Martin Scorsese elárulta, hogy miért döntött úgy, nem ő készíti a Joker-filmet

Sokáig Martin Scorsesenek állt a zászló, hogy ő teheti rá kezét a nagysikerű Joker-filmre, de végül lemondott a feladatról.

Az elmúlt hetek történéseinek fényében egy valamit biztosan kijelenthetünk, hogy Martin Scorsese rendező nem rajong a képregényfilmekért, hiszen többször is a Marvelbe rúgott, ami részben az új filmje, Az ír iránt való érdeklődés hiánya okozott. A rendezőóriás vidámparki kalandokhoz hasonlította a Marvel Studios alkotásait, amivel kissé összezavarta a rajongókat, hiszen a Joker-film bejelentésénél még az ő neve is szerepelt a film neve mellett.

Kiderült, hogy csaknem négy teljes évig játszott a gondolattal, hogy elkészítse-e a valaha volt legjobb DC-filmet, a Joker-filmet.

Nagyon jól ismerem a filmet. Ismerem jól [Todd Phillipst]. A producerem, Emma Tillinger Koskoff felügyelte a munkát. Az elmúlt négy évben sokat gondolkodtam, és úgy döntöttem, hogy nincs időm rá. Személyes okok miatt nem vettem részt benne. De nagyon jól ismerem a forgatókönyvet. Figyelemre méltó Todd Phillips munkája.
Martin Scorsese

Az okot, amiért végül úgy döntött, hogy nem ő dirigálja a filmet, már mindenki ismeri, egyszerűen távol áll tőle a képregényfilmek művészete, legyen az bármennyire is frenetikus Joaquin Phoenix alakításában.

Végső soron, nem tudtam, hogy ha megteszem a következő lépést a képregény adaptációja felé, akkor követtek volna? Ez nem azt jelenti, hogy rossz műről van szó, csak nem nekem szól. Ahogy mondtam, a szuperhősfilmek egy másik formula. Nem könnyű elkészíteni őket, nagyon sok tehetséges ember jó munkájáról van szó, és rengeteg fiatal nagyon, nagyon élvezi ezeket.

Szimpatikus, hogy Scorsese első nyilatkozatai után érezhetően finomabban fogalmazza meg mondanivalóját a képregényadaptációkról. A New York Times a napokban egy hosszabb interjút is készített a rendezővel, ahol még többet megtudtunk jelenünk és a klasszikus filmek párhuzamáról.

Martin Scorsese

Még több a témában...

Akár Robin is feltűnhet Matt Reeves a The Batman-filmjében

Vigh Martin

A Wonder Woman 1984 legújabb képén az Arany Sas páncélt nézhetjük meg közelebbről

Kévés Bence Mihály

James Gunn rendezőnek legalább másik két DC mozira van ötlete

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon