Wide Screen
Image default
Filmek

Martin Scorsese elárulta, hogy miért döntött úgy, nem ő készíti a Joker-filmet

Sokáig Martin Scorsesenek állt a zászló, hogy ő teheti rá kezét a nagysikerű Joker-filmre, de végül lemondott a feladatról.

Az elmúlt hetek történéseinek fényében egy valamit biztosan kijelenthetünk, hogy Martin Scorsese rendező nem rajong a képregényfilmekért, hiszen többször is a Marvelbe rúgott, ami részben az új filmje, Az ír iránt való érdeklődés hiánya okozott. A rendezőóriás vidámparki kalandokhoz hasonlította a Marvel Studios alkotásait, amivel kissé összezavarta a rajongókat, hiszen a Joker-film bejelentésénél még az ő neve is szerepelt a film neve mellett.

Kiderült, hogy csaknem négy teljes évig játszott a gondolattal, hogy elkészítse-e a valaha volt legjobb DC-filmet, a Joker-filmet.

Nagyon jól ismerem a filmet. Ismerem jól [Todd Phillipst]. A producerem, Emma Tillinger Koskoff felügyelte a munkát. Az elmúlt négy évben sokat gondolkodtam, és úgy döntöttem, hogy nincs időm rá. Személyes okok miatt nem vettem részt benne. De nagyon jól ismerem a forgatókönyvet. Figyelemre méltó Todd Phillips munkája.
Martin Scorsese

Az okot, amiért végül úgy döntött, hogy nem ő dirigálja a filmet, már mindenki ismeri, egyszerűen távol áll tőle a képregényfilmek művészete, legyen az bármennyire is frenetikus Joaquin Phoenix alakításában.

Végső soron, nem tudtam, hogy ha megteszem a következő lépést a képregény adaptációja felé, akkor követtek volna? Ez nem azt jelenti, hogy rossz műről van szó, csak nem nekem szól. Ahogy mondtam, a szuperhősfilmek egy másik formula. Nem könnyű elkészíteni őket, nagyon sok tehetséges ember jó munkájáról van szó, és rengeteg fiatal nagyon, nagyon élvezi ezeket.

Szimpatikus, hogy Scorsese első nyilatkozatai után érezhetően finomabban fogalmazza meg mondanivalóját a képregényadaptációkról. A New York Times a napokban egy hosszabb interjút is készített a rendezővel, ahol még többet megtudtunk jelenünk és a klasszikus filmek párhuzamáról.

Martin Scorsese

Még több a témában...

Az Öngyilkos osztag – mi így várjuk a filmet!

Kévés Bence Mihály

Jövő héten ismét jelentkezünk Podcastban

Kévés Bence Mihály

A DC Univerzumán kívül játszódnak a spin-offok

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább