Főoldal Filmek Mark Hamill szerint Luke Skywalkerre nincs szükség többé
Filmek

Mark Hamill szerint Luke Skywalkerre nincs szükség többé

Soha ne mondd, hogy soha, de valószínűleg többet nem látjuk Mark Hamillt Luke Skywalker szerepében.

56
Luke Skywalker

Mark Hamill úgy érzi, hogy a Star Wars-franchise-ban Luke Skywalker szerepének ideje lejárt, és készen áll arra, hogy végleg félredobja a fénykardot. A legendás karaktert legutóbb a Star Wars: Skywalker kora egyik jelenetében láthatták a rajongók, és sokan bíztak benne, láthatjuk még a Disney+ egyik sorozatában, vagy a készülő mozifilmben.

A CBS Sunday Morningnak adott interjújában Hamill visszatekintett a régi időkre, amikor Luke bőrébe bújt. Az egész az 1977-es Star Wars IV. rész – Egy új remény című filmmel kezdődött, majd a folytatástrilógiával folytatódott, 2019-ben pedig lezárult a Skywalker-saga. A rajongók bíztak benne, hogy láthatják kedvencüket a jövőben, ám Hamill felkészült rá, hogy egyszer és mindenkorra lezárja ezt a korszakot.

Megvolt az időm, és ez jó. De ennyi elég volt. Hát, soha nem mondod, hogy soha. Csak nem látok rá semmi okot [hogy visszatérjek]. Engedjétek meg, hogy úgy fogalmazzak, hogy ‘annyi történetük van, hogy már nincs szükségük Luke-ra’.

Mark Hamill

Nem sokkal a Skywalker kora megjelenése után a veterán színész szívhez szóló levelet írt a rajongóknak, amelyben megköszönte a Skywalker-saga és a Star Wars-univerzum iránti odaadásukat, és megjegyezte, hogy az “az új mesélőkkel bővülni fog ez, akik egy még nagyobb galaxist építenek”.

Luke később visszatért két alkalommal is a Disney+ élőszereplős A mandalóri és a Boba Fett könyve sorozatokban, igaz egyik alkalommal sem Hamill játszotta a megfiatalított karaktert, hanem úgynevezett deepfake technológiával hozták vissza a karaktert. Egy időben pletykáltak arról is, hogy sorozat készülhet Skywalkerről, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Hosszú kihagyást követően a Lucasfilm és a Disney nemrég három új élőszereplős Star Wars-filmet is bejelentett, bár ezekre nem számíthatunk egyhamar, mivel Kathleen Kennedy a legutóbbi fiaskóból tanulva szeretné a maximumot kihozni. A Lucasfilm elnöke legutóbb úgy fogalmazott, hogy James Bond-filmek mintájára szeretnék elkészíteni ezeket a filmeket.

Még nem ismert, hogy mikor mutatják be a következő Star Wars-filmet, de epekedve várjuk, hogy részleteket osszanak meg bármelyik projektről. James Mangold a Jedik hajnaláról készít filmet, Dave Filoni az Új Köztársaság korszakára koncentrál, Sharmeen Obaid-Chinoy pedig egy olyan filmen dolgozik, ami 15 évvel játszódik a IX. rész után, és Daisy Ridley karaktere, Rey is visszatér – igaz a hírek szerint mellékszereplő lesz a történetben.

Luke Skywalker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...