Close


Közelgő események

Filmek

Kathleen Kennedy szerint a Bond-filmek mintájára kell elkészíteni az új Star Wars-filmeket

Új útmutatás mentén készülnek a jövő Star Wars-filmjei, aminek csak örülhetünk.

Kathleen Kennedy szerint a Bond-filmek mintájára kell elkészíteni az új Star Wars-filmeket
  • PublishedMay 4, 2023

Április elején már megtudtuk, hogy milyen filmeket kapunk a jövőben, most pedig Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke újabb részleteket árult el. Kennedy a Star Wars jövőjéről beszélt, hogy mi vár a franchise-ra a filmvásznon, majd kiemelte, hogy azt szeretné, ha az új mozifilmek ezentúl James Bond mintájára épülnének.

A Lucasfilm és a Disney nem egy, hanem egyből három új élőszereplős Star Wars-filmet jelentett be az áprilisi Star Wars Celebrationön. A londoni eseményen a bejelentés megtörtént, azonban Kennedy egyik filmnél sem árulta el a premier időpontját. A stúdió nem szeretné elkapkodni a dolgot, nem sietnek, ehelyett azt szeretné a stúdió vezetője, ha a jövőbeli filmeket inkább afféle eseményeknek éreznék.

“Gyakran felhoztam a Bondot” – mondta Kennedy az Empire magazinnak a mozis megjelenési ütemtervekkel kapcsolatos terveiről. “Három-négyévente jön egy film, és nem volt ez a nyomás, hogy úgy érezzük, minden évben kell egy film. Úgy érzem, ez nagyon fontos volt a Star Wars számára. Ezt eseményszerűvé kell tennünk.”

“Sokkal jobb, ha elmondjuk az igazságot” – folytatta – “hogy akkor készítjük el ezeket a filmeket, amikor készen állnak, és akkor mutatjuk be őket, amikor elkészültek”.

Bár a következő Star Wars-film megjelenési dátuma még nem ismert, mindössze annyit tudunk, hogy James Mangold utazik a múlt legtávolabbi időpontjába, hogy az első Jedikről forgasson filmet, ezt követi időben Dave Filoni az Új Köztársaság korszakára koncentráló filme, ami egyben A mandalóri lezárása is lesz, és végül Sharmeen Obaid-Chinoy filmje, amiben visszatér Daisy Ridley által alakított Rey, de ahogy már kiderült, a film főszereplője nem Rey lesz, inkább mellékszerepet tölt be.

Amit vizsgálunk, az a Jedik evolúciója. Nagyon messzire visszamegyünk, megnézzük a jelent, és most 15 évvel a Skywalker kora után járunk. Az Első Rend megbukott, a Jedik káoszban – még az is kérdéses, hogy hányan élték túl -, Rey pedig az Új Jedi Rendet építi fel, a szöveg alapján, amit kapott, és amit Luke átadott neki.

Kathleen Kennedy

Ezek a projektek jelentik a Star Wars visszatérését a filmvászonra többéves kihagyás után. A legutóbbi filmet 2019-ben mutatták be, ami a Star Wars: Skywalker kora volt, ezzel lezárták a Skywalker-sagát, amely az eredeti Star Wars-trilógia 1977 és 1983 közötti megjelenésével kezdődött.

Azóta a messzi-messzi galaxis a mozifilmek mellett animációs és élőszereplős sorozatokkal bővült. Az elmúlt években a Disney+ sorozatai domináltak főként, köztük a nagysikerű A mandalóri, az Andor, a Boba Fett könyve vagy éppen az Obi-Wan Kenobi, és idén sem maradunk sorozatok nélkül. A jövőben olyan sorozatokat mutatnak be, mint a The Acolyte, a Skeleton Crew és az Ahsoka.

Kathleen Kennedy
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.