x
Filmek

Mark Hamill ismét jedi-szakálltól szabadult meg

Mark Hamill azt állítja, hogy 2019-ig, egészen a Star Wars: Episode IX. forgatásáig borotvált lesz.

Mark Hamill ismét jedi-szakálltól szabadult meg
  • Publishedaugusztus 31, 2016

Mark Hamill azt állítja, hogy 2019-ig, egészen a Star Wars: Episode IX. forgatásáig borotvált lesz.

Múlt hónapban befejezték a nyolcadik Star Wars-film forgatását, de a stúdió már a folytatáson töri a fejét, és szépen lassan elkezdenek a Star Wars 9-en is dolgozni. A Star Wars 8, mely még mindig nem kapott hivatalos filmcímet 2017. december 15-én érkezik a mozikba, addig viszont még rengeteg idő van. Amíg várunk az előzetesre, és a hírekre, addig Mark Hamill szórakoztat minket. Nyáron már megszabadult egyszer a jedi-szakállnak nevezett arcszőrzettől, most viszont újabb borotválós képet osztott meg rajongóival a közösségi falán.

Számos fényképen tűnt fel a forgatás idején Mark Hamill szakállal, de amint befejezték a forgatást gyorsan le is vágta – erről is készült egy vicces kép a színész Twitter-fiókján. Most nem képet, hanem egy jópofa videót tett közzé, melyen megszabadul a szőrtől, és a Star Wars rajongók idegeit húzza, hogy Luke Skywalker visszatér majd az Episode IX-ben, természetesen szakállal együtt. A legtöbb rajongó továbbra is aggódik, hogy Mark Hamill ikonikus karaktere, azaz Luke Skywalker hasonló sorsra jut majd a Star Wars 8-ban, mint történt Han Solo-val (Harrison Ford) a Star Wars: Az ébredő Erő-ben. Annak ellenére, hogy a színész a videóban megerősítette, hogy visszatér majd a kilencedik részben is, nem vehetjük biztosra, lehet hogy ez is csak egy marketing fogás, és épp a rajongók beugratása a cél – Mark Hamill többször játszott már a rajongók idegeivel.

Az ébredő Erő-t ott fejezték be, hogy Rey (Daisy Ridley) megtalálta Luke-ot az Ahch-To bolygón. A folytatásban biztos, hogy nagyobb szerepet kap Luke Skywalker – az első részben csak egy megfordulásig, s egy mérges tekintetig jutott -, már csak azért is, mert ő nevel jedi lovagot Rey-ből. Olyan pletykák is megjelentek már, hogy Kylo Ren elrabolja majd Finn-t (Rey legjobb barátja, FN-2187) és Poe-t, hogy ezzel előcsalogassa a lányt rejtekhelyéről, és megbosszulja mindazt, amit a hetedik részben tett vele. Mialatt Rey, Kylo Ren-nel lesz elfoglalva, addig Luke-nak a Ren Lovagjaival akad egy kis dolga a tengerparton. Rendkívül izgalmasnak ígérkezik ez a kaland, reméljük jó kis jedi-harcot kapunk a nyolcadik részben.

A fenti videóban csak az a furcsa, hogy Mark Hamill egy hónapja még szakáll nélküli videót osztott meg, most pedig több hónapos szakállal mutatkozik. Ergo, nem lehetünk biztosak abban, hogy a most megosztott videót napokban készítették. Előbb megszabadult a szakálltól, most egy ismeretlen ok folytán visszanövesztette, a két dolog nem fér össze, teljesen logikátlan lenne. Júniusban még úgy nyilatkozott, hogy „out of work”, amiből sokan arra következtetnek, hogy a színész számára véget ért a Star Wars sorozat, s már nem tér vissza a kilencedik részben. Próbálta később tisztázni magát, s megmagyarázni, hogy ő a munkára értette, nem a filmes pályafutására, de ettől függetlenül továbbra sem tiszta, hogy visszatér-e a Star Wars 9-ben.

Az Episode IX-et Colin Trevorrow – a Jurassic World rendezője – fogja rendezi. Még februárban a következő rendező elárulta, hogy a filmnél már az új IMAX-65-ös kamerákat szeretné használni – ezekkel fognak dolgozni a Russo fivérek is az Avengers: Infinty War és Avengers 4 filmeknél. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott a film, csak azt tudjuk, hogy valamikor 2019-ben érkezik a mozikba. A Star Wars 8 2017. december 15-én, a Han Solo: A Star Wars Story önállófilm pedig 2018. május 25-én debütál a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.