x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Mark Hamill a legjobbakat kívánja az Obi-Wan Kenobi fiatal Luke Skywalkerének

Nagy szavak ezek a franchise legendás alakjától.

Mark Hamill a legjobbakat kívánja az Obi-Wan Kenobi fiatal Luke Skywalkerének
  • PublishedMarch 16, 2022

Hosszú várakozást követően múlt héten végre bemutatta az Obi-Wan Kenobi című sorozat előzetesét a Lucasfilm, amiben Kenobi mester, Darth Vader hangja után a franchise legnagyobb alakja is feltűnt gyerek képében. Az előzetesben egy pillanatra figyelmet kapott az ifjú Luke Skywalker is a Tatuinon. Most pedig a messzi-messzi galaxis egyik legendájától kapott egy nagy vállveregetést a gyerekszínész.

A Twitteren maga Luke Skywalker – Mark Hamill – retweetelt egy bejegyzést Grant Feelyről, a fiatal színészről, aki Luke-ot fogja alakítani a Disney+ közelgő sorozatban. A tweetben Hamill azt írta: “Grant Feely tökéletes Luke Skywalkernek tűnik, és minden jót kívánok neki! #TheForceIsWithFeely”

Szukits

Ritkán fordul elő, hogy Luke Skywalker karakterét valami más játszaná Hamillen kívül, szóval ez mindenképpen nagy szavak. Még a népszerű The Mandalorian című sorozatban is inkább azt az utat választották a showrunnerök, hogy régi klipeket használtak fel, hogy Luke-ot megszólaltassák a második évad fináléjában, amikor a jedimester eljött Groguért.

Egy kérdőjel Luke szerepe a sorozatban. A hét elején megtudtuk, hogy a forgatókönyv korai változatában Obi-Wan és a fiatal Luke Skywalker Darth Maul elől menekült a galaxisban, mielőtt a cselekményt teljesen átírták volna, ugyanis szerették volna elkerülni a hasonlóságokat a már említett élőszereplős Star Wars-sorozattal. Az előzetesből kiderült, hogy Kenobit az Inkvizítorok csalogatják elő rejtekhelyéről a Tatuinon, és hogy megvédje Luke-ot, kénytelen elhagyni egy rövid időre a bolygót is.

A sorozat 10 évvel az A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, amikor Obi-Wan elfogadta sorsát és megbarátkozott új életstílusával a Tatuinon. A tegnap bemutatott előzetes megerősítette, hogy a galaxis félelmetes Inkvizítoraival is találkozunk. De természetesen mindenki arra kíváncsi, hogy Darth Vader és Obi-Wan Kenobi újra találkozzon. A 2020-as Disney Investor Day alatt a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy úgy írta le ezt a nagy találkozót, mint az évszázad visszavágója.

Az Obi-Wan Kenobi főszereplői Moses Ingram, Indira Varma, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Simone Kessell és Benny Safdie, premierre pedig május 25-én kerül majd sor a Disney+-on.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.