Főoldal Játékok Máris csökkent azon PS4 játékok száma, amik nem futnak majd PlayStation 5-ön
Játékok

Máris csökkent azon PS4 játékok száma, amik nem futnak majd PlayStation 5-ön

Pár fejlesztő nem nézi tétlenül, hogy a játékuk nem megy az újgenerációs konzolon.

655
ps5ps4

Az elmúlt hét nagy híre volt, hogy a Sony kiadott egy méretes közleményt a visszafelé kompatibilitásról. Azon túl, hogy megtudtuk mit hogyan használhatunk majd a régi perifériákra, mentésekre, játékokra vonatkozólag, az is ismerté vált, hogy melyek azok a játékok, amelyeket sajnos nélkülöznünk kell majd. A lista igen rövid, mindössze 10 címből áll (ami a több mint négyezer darabot felölelő PS4-es választékot nézve elhanyagolhatónak mondható), vagyis állt.

Pár fejlesztő ugyanis nem nézte jó szemmel, hogy a szorgos munkaórákkal előállított termékük csak így egyszerűen eltűnik a süllyesztőben, ezért lázas munkába fogtak, hogy a játékosok PlayStation 5-ön is továbbra is nyomulhassanak a szóban forgó címekkel.

A DWVR nevű játék fejlesztője például egyáltalán nem érti, miért nem működik PS5-ön a művük, de mindenképp javítani fogják november 19-ig. Ugyanez igaz a TT Isle of Man: – Ride on the Edge 2-re is, a készítők 100%-os megoldásban gondolkodnak.

Nem mindenki áll viszont a feladathoz hasonló vehemenciával. A Frozenbyte csapata, akik a Shadwent 2016-ban adták ki, inkább elengedik a dolgot, lévén a játék engine-je már túl régi ahhoz, hogy belepiszkáljanak.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események