Főoldal Filmek Luke Skywalker átáll a Sötét oldalra Az utolsó Jedikben?
Filmek

Luke Skywalker átáll a Sötét oldalra Az utolsó Jedikben?

A Star Wars: Az utolsó Jedik teasere után azonnal beindultak a találgatások, hogy vajon Luke letért-e az útról. A színész szavai csak tovább erősítik ezt.

857

A Star Wars: Az utolsó Jedik teasere után azonnal beindultak a találgatások, hogy vajon Luke letért-e az útról. A színész szavai csak tovább erősítik ezt.

Pénteken megkaptuk a várva várt első videót a nyolcadik Star Warsból, ám nem kerültünk sokkal közelebb a film cselekményéhez, majdhogynem semmit sem tudtunk meg a folytatásból. Habár a videó meglehetősen furcsa véget ért, Lukeot láttuk a barlang bejáratánál, és a következőket mondta:

Ideje, hogy a Jedik eltűnjenek…

Luke elvállalta, hogy kitanítja Reyt (Daisy Ridley), s Jedit nevel a lányból, de már erre is vannak utalások, hogy talán nem is Jedi lesz Reyből, hiszen a teaserben mintha a Szürke Jedi Kódexet olvasta volna. A Szürke Jedik azok, akik nem álltak át teljesen a Sötét oldalra, de nem is választották a Fényt, az egyensúly vezeti őket, éppen a kettő között helyezkednek el. Természetesen emiatt a rajongók azonnal találgatásokba bocsátkoztak, hogy vajon mi történt a mesterrel, az utolsó Jedivel, esetleg remete élete letérítette az útról, s apja, Anakin Skywalker útját választotta ő is?

Az ABC készített egy interjút Mark Hamillel, ahol a színész elmagyarázta a teaserben látott képsorokat, és azt is, hogy mennyire meglepte őt a forgatókönyv miközben olvasta:

Van egy kis különbség a teaser és trailer között. Egy teasernek az a dolga, hogy képekkel tárja fel számodra a dolgokat, felhívja figyelmed, és hogy azt érezd: látnom kell az előzetest. Eközben viszont megóv a történettől, amennyire lehetséges az. Azonban úgy gondolom, teasernek volt egy olyan pontja, amikor Luke azt mondja, hogy a Jediknek ideje eltűnniük. Rian Johnson írását annyira megdöbbentő volt olvasnom, és biztos vagyok benne, hogy a közönségnek is az lesz.

Mikor rákérdeztek arra, hogy a filmben akkor Luke átáll-e a Sötét oldalra, a színész csak annyit felelt:

Lehetséges, bármi lehetséges.

Egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy a nyolcadik epizód merőben más lesz, mint a korábbi Star Wars-filmek voltak. Nem véletlen lehet annyiszor hallani az „egyensúly” szót sem, talán tényleg eljött az ideje, hogy végre a vásznon is bemutatkozzék egy Szürke Jedi? Ti mit gondoltok?

A Star Wars: Az utolsó Jedik hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...