Főoldal Filmek Daisy Ridley új Star Wars-filmjére még várhatunk egy darabig
Filmek

Daisy Ridley új Star Wars-filmjére még várhatunk egy darabig

Nem is olyan könnyű felépíteni az új Jedi Rendet.

445
Daisy Ridley Sharmeen Obaid-Chinoy
Forrás: SWNN.com

Még 2022-őszén kezdtek pletykálni arról, hogy új film készül a Star Wars folytatástrilógiája utáni időszakból is, ráadásul a Reyt alakító Daisy Ridley szereplésével. Végül hivatalosan a 2023-as Star Wars Celebration-ön jelentették be a visszatérését, a rendezői székbe pedig a szintén pletykált, Oscar-díjas dokufilmes Sharmeen Obaid-Chinoy került.

A forgatókönyvért eredetileg elvileg Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson feleltek, ám ők 2023 elején otthagyták a projektet, helyükre Steven Knight érkezett. A szintén Oscar-díjas író viszont nem tudta azt befejezni a tavalyi sztrájkok előtt, így a projekt leállt. Azóta megannyi ellentmondásos pletykát hallottunk a film állapotáról, illetve Obaid-Chinoy nem túl szerencsés megnyilvánulásait. Ridley korábban azt nyilatkozta, hogy már májusban kézhez kaphatja a scriptet, de úgy tűnik ez még mindig nem valósult megKnight ellenben azt állítja, hogy jól haladnak a munkával. Most a Bespin Bulletin információi szerint már a forgatás is jövőre tolódik, mivel nem jutnak dűlőre a forgatókönyvvel.

A Bespin Bulletin, ha szivárgásokról van szó az egyik legmegbízhatóbb Star Wars-oldal hírében áll, s jelenleg úgy tudja, hogy az Új Jedi Rend munkacímre hallgató film már nem szerepel az idei forgatási naplóban. Az eredeti dátum idén szeptembert jelölte meg, ám ez most már hiányzik. Az okokat úgy tűnik, a forgatókönyvvel való problémák jelentik, sőt még új írót is kereshet a Lucasfilm Knight mellé. Illetve remélhetőleg mellé, hiszen ha ő is elhagyta a projektet az végképp nem jelent jót az amúgy is rögös úton induló filmnek. A források szerint a Lucasfilm a lehető legtöbb időt szeretné a forgatókönyvvel tölteni, hogy tökéletesítsék azt, ami ugyan üdvözülendő, csak el ne vesszen ez a projekt is a megannyi bejelentett film és sorozat között.

A készülő filmek közül ugyanis A Mandalóri és Grogu érkezik 2026. május 22-én, a többi alapján pedig ennek valahol 2026. december vagy 2027 folyamán kéne érkeznie, hacsak nem hatalmas időtávlatokban gondolkodnak (2030 környéke). Jelenleg ezen kívül a szintén cím nélküli Jedik hajnala film (lehetséges dátum 2027), illetve Dave Filoni Új Köztársaság vs. Birodalmi Maradványok filmje (2028) van tervben. Ezek alapján a naptár sok teret nem enged, kivétel, ha megint egymásra küldik akár évente vagy hamarabb a Star Wars-filmeket.

A film alcímeként egyébként az A New Beginning (Egy új kezdet) merült fel pletyka szinten, a cselekmény pedig 15 évvel a Skywalker kora után veszi majd fel a fonalat. Rey elvileg nem főszereplőként jelenik majd meg, hanem egy új Jedi Akadémiát vezetve, s egy új rend felépítésén fáradozik majd. A projekt sorsát egyelőre a Sith-ek keltette homály fedi, s úgy tűnik, nem ülhetünk be rá egyhamar.

Rey Skywalker
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

14 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...