Főoldal Filmek Lesz Fűrész 11., és már a premier időpontját is bejelentették
Filmek

Lesz Fűrész 11., és már a premier időpontját is bejelentették

Nem kell sokat várni az éjjel bejelentett Fűrész 11. részre.

289
Fűrész X

Kirakós sok-sok áldozatával ellentétben egyhamar nem fog meghalni a Fűrész-franchise, ugyanis ma hajnalban a jogokat birtokló Lionsgate filmstúdió bejelentette a folytatást. A franchise idén tért vissza a mozikba a Fűrész X címmel, és a nagy sikernek köszönhetően jöhet a következő, immáron tizenegyedik rész.

A Lionsgate hétfőn egy Instagram-poszttal hivatalosan is megerősítette, hogy érkezik a Fűrész 11., és a megjelenési dátumot is elárulta, ami valójában nincs is túl messze: 2024. szeptember 27. Ez azt jelenti, hogy két egymást követő szeptemberben is lesz új Fűrész-filmünk, hiszen a Fűrész X 2023 szeptemberének végén jelent meg. A 2021-es Spirál: Fűrész hagyatéka címmel bemutatott spinofftól eltekintve minden más Fűrész-film októberben jelent meg. Nyilvánvaló, hogy a Halloween-közeli időpontok jót tettek a sorozatnak, ahogy sok más horrorfilmnek.

Nem túl meglepő a hír, hogy érkezik egy újabb film, tekintettel arra, hogy üzleti oldalról megközelítve mennyire jól teljesít a széria. A Box Office Mojo szerint a Fűrész X 107 millió dolláros bevételt hozott világszerte a sovány, 13 millió dolláros költségvetésből.

Ennek ellenére mégis voltak kétségek, hogy elkészül-e a tizenegyedik rész a Fűrész X rendezője, Kevin Greutert nyilatkozata után. A direktor ősszel mg úgy fogalmazott a The Hollywood Reporternek adott interjújában, hogy úgy tekint a legújabb részre, mintha búcsút mondana Tobin Bell híres antagonistájának.

Annyi irányba elvihetnénk a történetet, de számomra nem egyértelmű, hogy egy is elkészül belőlük. Tényleg azt akartam, hogy egyfajta végső búcsúnak érezzük Kirakós karakterét, de soha ne mondd, hogy soha.

Kevin Greutert

A régóta futó Fűrész-franchise az új résszel és az eredeti szereplőkkel bizonyította, hogy a lelkes és elkötelezett rajongótáborral van keresnivalója még a moziműsoron, és egyben megerősítette azt, hogy a horrorfilmekben bizony van keresnivalójuk a mozikban. Az Öt éjjel Freddy pizzázójában világszerte 288 millió dollárt hozott, ami szintén igazolja, hogy a sci-fi és a szuperhősök mellett vágyunk egy kis ijesztgetésre. Az elmúlt hónapokban olyan horrorfilmek folytatását erősítették meg, mint például a Beszélj hozzám!, a Fekete telefon, vagy a Hullaadás.

Fűrész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események