Főoldal Filmek A Universal Pictures kitűzte a Fekete telefon 2. premierdátumát
Filmek

A Universal Pictures kitűzte a Fekete telefon 2. premierdátumát

Jön a Fekete telefon folytatása, és ez még csak a kezdet!

706
Fekete telefon
Forrás: Universal Pictures

A stúdió pénteken közölte, hogy elkészül a Fekete telefon folytatása, és már a bemutató időpontját is kitűzték. A most bejelentett második rész egy másik, cím nélküli Blumhouse film helyét veszi át a naptárban, és ez még csak a kezdet, mert valami egészen újon dolgozik a stúdió. A terv ugyanis az, hogy egy új sorozatot szeretnének elindítani ezzel.

A hivatalos közlemény szerint a folytatásról szóló hír “egy baljós, új franchise elindítását jelenti”. Arról nem osztottak meg semmit, hogy ki készíti a folytatást (vagy kik játszanak az új filmben). A Blumhouse által gyártott Fekete telefon 2022. június 24-én került bemutatásra a mozikban a Universal forgalmazásában. Az eredeti filmet Scott Derrickson rendezte, a forgatókönyvet Derrickson és gyakori partnere, C. Robert Cargill írta Joe Hill 2004-es novellája alapján. Egyelőre nem tudni, hogy Derrickson, Cargill vagy bármelyik szereplő visszatér-e a filmbe. Egy előzményfilm, esetleg egy folytatás?

A telefon ki van húzva. És csörög. Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolta egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját hallja, akik eltökélték, hogy nem fogják hagyni, hogy ami velük történt, az megtörténjen Finneyvel is… A négyszeres Oscar-jelölt Ethan Hawke-ot pályája legfélelmetesebb szerepében láthatjuk, Mason Thames-t pedig a legelső filmszerepében. A Fekete telefon producere, társírója és rendezője Scott Derrickson, a Doctor Strange, a Sinister és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért író-rendezője.

Derrickson következő filmje a The Gorge, Miles Teller, Sigourney Weaver és Anya Taylor-Joy főszereplésével. Amikor 2020-ban elkészült a forgatókönyv, így jellemezték azt: “Egy pimasz, akciódús, műfajilag is megdöbbentő szerelmi történet két nagyon veszélyes fiatalról, akik a korrupt és halálos világ ellenére lelki társakra találnak egymásban”. A filmet jövőre a Skydance és az Apple TV+ fogja forgalmazni, de azt még nem tudjuk, hogy a filmet csak online, vagy a mozikban is láthatjuk.

Fekete telefon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

A Jurassic Park eredeti írója dolgozik a Jurassic World negyedik részén

Jön a Jurassic World 4., de jobb írót is találhattak volna hozzá.