Főoldal Filmek Lana Wachowski rendezővel vagy nélküle, de elkészült volna a Mátrix Feltámadások
Filmek

Lana Wachowski rendezővel vagy nélküle, de elkészült volna a Mátrix Feltámadások

Egyelőre nem úgy teljesít a Mátrix Feltámadások, ahogy azt várták.

455
Mátrix Feltámadások
Forrás: Warner Bros.

A Mátrix Feltámadások bizonyos utalásai olyan találgatásokhoz vezettek, hogy a Warner Bros. akkor is folytatta volna a Mátrix-trilógiát, ha Lana Wachowski visszautasította volna a felkérést. James McTeigue producer most arról beszélt, hogy a franchise mindenképpen feltámadt volna.

Stúdión belül már jóval a Mátrix Feltámadások hivatalos bejelentése előtt beszélgettek a Mátrix rebootról, és bár egyik korábbi projekt sem valósult meg, úgy tűnik, a Warner Bros. végig azt tervezte, hogy Lana Wachowski rendezővel vagy nélküle, de elkészítik a negyedik részt.

Bár Lana nővére és társrendezője, Lilly visszautasította a felkérést a visszatérésre, Lana végül mégis beleegyezett, hogy az ő vezetésével elkészüljön a Mátrix negyedik része. A végeredmény a rendkívül megosztó film lett, amit múlt héten mutattak be egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

A Collidernek nyilatkozva James McTeigue producer – aki Wachowskiékkal dolgozott együtt az eredeti trilógián – megerősítette, hogy a negyedik Mátrix-film mindentől függetlenül elkészült volna, még akkor is, ha a Wachowski testvérek nemet mondanak rá.

Nézd… Azt hiszem, ha potenciálisan egy ilyen nagy pénztermelő képességekkel megáldott franchise-ról van szó, akkor mindig a beszéd tárgya. Ugyanúgy, ahogy a Marvel-univerzum ismétlődik és önmagába fordul, vagy a Pókember, a Vasember vagy a Thor. Mindig van lehetőség arra, hogy ezeket a filmeket frissítsük, már csak annak lehetősége okán is, mint a pénzszerzés és az új történetek elmesélése.

Nem szabad azt mondanom, hogy tisztán pénzügyi megfontolásból született gondolat. De igen, nézd, voltak verziók, de nem a megfelelő formában. Szóval amikor Lana végül visszatért és azt mondta: ‘Nézd. Érdekel egy újabb film elkészítése’, természetesen azzal a filmkészítővel vágott bele [a stúdió], aki a Mátrix keletkezését is megalapozta.

James McTeigue

Egyesek úgy tekintenek a Mátrix Feltámadások című filmre, mint egy önismereti/meta első felvonásra, amivel nemtetszésüket is kifejezik a Warner Bros. stúdió felé, amiért egyáltalán fontolóra vették, hogy a filmet más rendezővel készítsék el. Van benne némi igazság, nagyon valószínűtlen, hogy a stúdió nem vette ezt észre időben.

Wachowski nemrég lelőtte azokat a híreket, miszerint egy új trilógia készül (és elnézve a film jelenlegi helyzetét értékelésben és jegyeladásban, így lesz a legjobb mindenkinek). A direktor kijelentésével ért egyet a producer is, ugyanis McTeigue is egyértelműen kijelentette: “Nem gondolkodunk előzményfilmben. Nem tervezünk folytatást. Nincs további trilógiánk.”

Mátrix Feltámadások
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események