Főoldal Filmek Kitűzték Ridley Scott rendezőtől a Gladiátor 2. bemutatóját
Filmek

Kitűzték Ridley Scott rendezőtől a Gladiátor 2. bemutatóját

Végre kitűzték a régóta várt Gladiátor folytatásának a bemutatóját.

647
Gladiator

Még 2018 őszén kaptunk hírt róla, hogy Ridley Scott a Gladiátor folytatásán dolgozik. Sokáig hallgattak a projektről, majd 2021 év végén arról számoltak be, hogy elkészült a film forgatókönyve. Bár a sztori elkészült, eddig még nem forgatták le a filmet, de az év elején már arról kezdtek pletykálni, hogy ki játszhatja a folytatás főszereplőjét.

A Variety beszámolója szerint a Gladiátor folytatása 2024. november 22-én kerül a mozikba. Hivatalos bejelentés még nincs, de Paul Mescal tárgyal a film főszereplőjéről, ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk. Mescal neve leginkább a Hulu sorozatában, a Normális emberek című sorozatban játszott szerepe után lehet ismerős, jelenleg pedig az Volt egyszer egy nyár című filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb színésznek járó díjra a 2023-as Oscar-gálán.

Miután a rajongók évekig reménykedtek az eredeti Gladiátor folytatásában, Ridley Scott végre bejelentette 2018-ban, hogy dolgozik a második részen. Két éve aztán Scott megerősítette, hogy a film forgatókönyve elkészült, és hogy “az első rész után maradt még annyi benne, hogy felvegyük a fonalat és folytassuk” a történetet.

A Gladiátor 2000-ben került a mozikba, és öt Oscar-díjat nyert. A film főszereplője Russell Crowe volt – Maximus Decimus Meridius tábornok, egy elárult római hadvezér, akit a családja meggyilkolása után a gladiátorjátékokba dobnak.

A folytatás cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, de a korábbi hírek szerint Mescal Luciust fogja játszani, aki a Connie Nielsen által játszott Lucilla fia és és Commodus unokaöccse, akit az első részben Joaquin Phoenix alakított.

Gladiator
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.