Főoldal Filmek Elkészült a Gladiátor 2 forgatókönyve
Filmek

Elkészült a Gladiátor 2 forgatókönyve

A Kitbag után a folytatás lesz Scott következő munkája.

179
Gladiator

Ridley Scott megerősítette, hogy végre elkészült a Gladiátor folytatásának forgatókönyve, amely ötletének a Paramount már 2018 novemberében zöld utat adott. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben Scott meglehetősen elfoglalt volt az idei év két nagy durranásával (Az utolsó párbaj, A Gucci-ház), foglalkozik a Gladiátor folytatásával is. Peter Craig (Tolvajok városa, The Batman) írta a forgatókönyvet, ami várhatóan annak a Luciusnak az útját követi végig, akit a 2000-es filmben Spencer Treat Clark alakított.

A folytatás a Kitbag után készül el, ez lesz a következő film, amit Scott rendez. A Kitbag történetének középpontjában Napoleon Bonaparte áll, a francia vezető szerepében pedig Joaquin Phoenix látható. Scott a következőt mondta a Gladiátor folytatásáról és a forgatókönyvről a Deadline-nak:

Már elkészült. Egy jó történetvezetésünk van, logikusan kifuttatva. Nem elég, ha csak egy Gladiátorhoz hasonló filmet készítesz. Elég olyan szál van az elsőből, amit folytatni lehet.

Ridley Scott

Elmondták, hogy a folytatás Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) fiát fogja követni, 25-30 évvel az első rész után. Russel Crowe – aki Maximust játszotta – is feltűnhet majd a filmben, annak ellenére, hogy az első rész végén meghalt. A szereplőgárda további tagjai és a cselekmény részletei még nem ismertek, bár egy másik ausztrál színész, Chris Hemsworth már áprilisban érdeklődést mutatott, hogy csatlakozzon a folytatásban Crowe-hoz. A két színész együtt dolgozott a Thor: Szerelem és mennydörgésben, ahol Crowe-nak várhatóan egy rövid cameo szerepe lesz Zeuszként.

Jelenleg csak a Kitbag és a Gladiátor 2 van kilátásban Scottnál, szóval ez elég biztató jel arra, hogy a folytatás végre tényleg megvalósuljon. Az előkészületek már 2001 júniusában elkezdődtek és azóta is folyamatosan zajlanak. 2006-ban megjelent egy vázlat egy vallásos szálról, amiben Maximust a római istenek feltámasztják, és visszaküldik a Földre, hogy megállítsák a kereszténység terjedését. A forgatókönyv sosem került napvilágra, ami nem meglepő, tekintve, hogy Scott világossá tette, egy megalapozottabb történelmi fikciós megközelítést szeretne.

Még nincs konkrét megjelenési dátum a folytatáshoz, ellenben Scott következő filmje, A Gucci-ház november 24.én kerül a mozikba.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Denzel Washington
Filmek

Denzel Washington karakteréről mesélt Ridley Scott a Gladiátor készülő folytatásában

A Gladiátor 2. forgatása most hogy újra sínen van, Ridley Scott arról...

Napóleon
Kritikák

Napóleon kritika

Vitatható, mennyire lett hű és jó a Napóleon, majd a rendezői vágás...

Napóleon
Előzetesek

A Napóleon nagy előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Napóleon második nagy előzetesét, ami már magyarul is elérhető.