Wide Screen
Image default
Filmek

King Ghidorah más nevet kapott a Godzilla: A szörnyek királyában

Az eredeti kánonban fellelhető King Ghidorah név helyett máshogy fogják hívni a Godzilla II - A szörnyek királya háromfejű szörnyét.

Az eredeti kánonban fellelhető King Ghidorah név helyett máshogy fogják hívni a Godzilla II – A szörnyek királya háromfejű szörnyét.

A Godzilla II – A szörnyek királya első előzetesét még nyáron a San Diego-i Comic-Conon mutatták be a nagyérdeműnek, amiben Godzilla mellett további szörnyeket, vagy ahogy a film nevezi őket, titánokat is kaptunk. A Warner Bros. és a Legendary Entertainment a 2014-es Gareth Edwards-féle Godzillával egy szörnyuniverzum építésébe fogott, aminek harmadik részét – a Kong: Koponya-sziget volt a második – idén májusban láthatjuk a mozikban.

Godzilla mellet a folytatásban olyan nagy nevű titánok kapnak szerepet, mint Motha, Rodan és King Ghidorah (a filmben Monster Zerónak is szokás hívni), azonban a Monarch Science weboldalnak köszönhetően kitudódott, hogy az utóbbi szörnyet a filmben a rajzfilmekkel és a japán feldolgozásokkal ellentétben csak Ghidorahnak fogják hívni. A leírásból azt is megtudtuk, hogy a vállalat tudósa, Dr. Emma Russell (Vera Farmiga) fedezte fel a szörnyet még 2016-ban, aki évszázadok óta bolygónkon raboskodott. A stúdió részéről meglehetősen merész húzásnak bizonyul, hogy Ghidoraht már a második részben összeeresztik Godzillával, hiszen a szörny a címszereplő egyik legnagyobb ellensége, ahelyett, hogy tartogatták volna a harmadik részre, bár tudjuk abban Godzilla Konggal találkozik.

A Godzilla II – A szörnyek királya bejelentése után a rajongók azon kezdtek el izgulni, hogy mennyire maradnak hűek a Toho által évtizedekkel korábban elképzelt szörnyekhez, vagy a nyugat ezt is saját képmására rajzolja. Nos, a legújabb előzetes alapján a stúdiók nem változtattak sokat, maradtak az eredeti tervek mellett, és még kis átalakítással Ghidarah neve is maradt a régi. Sőt, a Monarch azt is megerősítette, hogy Ghidorahnak nincs neme, ellentétben Mothrával. Ez megint csak olyan plusz adalék volt, amit csak Toho rajongók fognak értékelni.

Gareth Edwards filmjében Godzilla eredeti neve Gojira volt, így elképzelhető, hogy Ghidorah nevét csak a film végén árulják el, mindaddig Monster Zeróként hivatkoznak a hatalmas háromfejű szörnyetegre, mivel tudjuk, hogy ő az egyik legősibb titán a bolygónkon, ezért kapta a Monster Zero elnevezést. Ugyanakkor sok a kérdőjel még, Ghidorahról mindössze annyit tudunk, hogy az Antarktisz fogságában van, és a Monarch tudósai jégbe fagyva találtak rá. A tudósok megfigyelések során felfigyeltek arra, hogy a titán három feje egyedülálló kognitív funkciója bír, lényegében ez azt jelenti, hogy mindegyik fej más és más személyiséget képvisel. Érdekesség, hogy a forgatás alatt három színész játszotta Ghidorah fejét. Nem mindennapi látvány lesz, ahogy Godzilla és Ghidorah egymásra ront a filmben.

A Godzilla II – A szörnyek királya országos bemutatója május 30-án lesz.

Még több a témában...

A Godzilla II – A szörnyek királya rendezője elárulta, miért Titánoknak, s nem Kaijuknak hívták a szörnyeket

Kévés Bence Mihály

A 2014-es Godzilla egyik kivágott jelenete arról tanúskodik, hogy a Toho-filmek a kánon részei

Vigh Martin

[CCXP 19] Kiderült a Démonok között 3. címe, és a történet néhány részlete

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat