Főoldal Filmek Kevin Feigenek állítólag esze ágában sincs átvenni a Lucasfilm vezetését
Filmek

Kevin Feigenek állítólag esze ágában sincs átvenni a Lucasfilm vezetését

A Marvel Studios elnöke nem tör Kathleen Kennedy babérjaira.

378
Kevin Feige

Gyakorlatilag azóta lehet pletykákat olvasni erről, hogy a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige neve szóba került egy Star Wars projektnél. Még 2019-ben jelentették be, hogy a producer egy új Star Wars-filmen dolgozik Kathleen Kennedyvel közösen. Több se kellett a médiának egy ilyen bejelentés után, azonnal felkapták, hogy a Disney már Kennedy leváltására készül. De ahogy korábban is mondták, erről szó nincs.

Bár több mozgalom is született ezzel kapcsolatban, hogy a Disney érában készült „rossz” Star Wars-filmek (már ha lehet dollár milliárdos filmet annak nevezni) mögött Kathleen Kennedy áll. Feige nagy rajongója a franchise-nak, nem véletlen mondott igent, hogy készít egy új filmet, de csak rajongását szeretné kiélni. Persze a kérdés továbbra is az, hogy vajon ez az új projekt tényleg lehetőséget ad majd a Marvel Studios elnökének, hogy a jövőben vezesse a Lucasfilmet?

A Variety beszámolója szerint a különböző stúdiók vezetői közül – ami a Disney kezében van jelenleg – Feige-t tekinthetjük a legsikeresebbnek, köszönhetően a Marvel Moziverzum elsöprő sikerének az elmúlt 13 évben a filmvásznon és az idei évtől a Disney+ streamingszolgáltatón. Ebből persze még nem következik egyenesen az, hogy ő lehet majd a Lucasfilm következő vezetője, bár a rajongók szívesen látnák a Marvel atyaúristenét ebben a szerepben. De nem valószínű, hogy erre sor fog kerülni, hiszen Feige remekül érzi magát a Marvel Studiosnál, nem tervezi, hogy a messzi-messzi galaxis irányítását is átveszi. És egyébként is, korábban cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Miután 2019-ben bejelentették, hogy Feige producer lesz egy Star Wars-filmnél, olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy esetleg nagyobb irányítást vállal majd a Lucasfilmnél. Ugyanakkor bennfentesek szerint Feige-t teljesen lekötik a Marvel kötelezettségeivel (feladataival), és nincs ambicionálja, hogy a Lucasfilmet vezesse, vagy nagyobb szerepet vállaljon a vezetésben.

Bár a folytatástrilógia nem aratott osztatlan sikert, sok kritikát kaptak az új részek, amiért a stúdió nem dolgozta ki a terveket, és futószalagról egymás után gördültek le az alkotások. Ezt nem mondhatjuk el a Disney+ sorozatára. A Jon Favreau és Dave Filoni vezetésével a The Mandalorian első, illetve második évadára, amiről szuperlatívuszokban beszéltek a rajongók és a kritikusok is, és remélhetően igaz lesz a bejelentett többi sorozatra is, illetve a következő filmekre.  

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események