Főoldal Filmek Kevin Feige egy titkos találkozóval akadályozta meg, hogy elkészüljön A csodálatos Pókember 3.
Filmek

Kevin Feige egy titkos találkozóval akadályozta meg, hogy elkészüljön A csodálatos Pókember 3.

Sikeres volt a találkozó, és Pókember hazatérhetet.

609
A csodálatos Pókember
Forrás: Marvel Studios

Az elmúlt néhány napban annyi mindent megtudtunk már a nemrég megjelent a The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe című könyvből, ami az MCU történetét mutatja be. Az MCU kulisszák mögötti, titkokkal teli történetét feltáró és interjúkat tartalmazó képes nagykönyv a Marvel Studios engedélyével került a boltok polcaira.

A könyv olyan dologra világított rá, mint például, hogy milyen alternatív befejezést akartak az Amerika kapitány: Polgárháborúhoz, Joss Whedon melyik karakterre cserélte volna Fekete Özvegyet az első Bosszúállók-filmben, James Gunn rövidfilmeken keresztül mutatta volna be a Galaxis Őrzőit a nagy filmjük előtt. Éppen ma írtunk arról, hogy Kevin Feige milyen vad tervvel állt elő a Bosszúállók: Végjáték tervezésénél, de a Marvel Studios vezetőjének volt egy másik titka is.

A könyvből az is kiderült, hogy Kevin Feige megpróbálta megakadályozni a Sony Picturest abban, hogy elkészüljön A csodálatos Pókember 3. rész. Feige szigorúan titkos megbeszélést szervezett a Marvel Studios vezetőinek, hogy megakadályozzák A csodálatos Pókember 3. forgatását.

Felemás fogadtatásban részesült A csodálatos Pókember 2., és ez a jegypénztáraknál is megmutatkozott. A film csalódást okozott, a Sony Pictures nem mondott le a folytatásról, és már dolgoztak a harmadik részen, amikor Feige közbelépett. A Pókember franchise producere, Amy Pascal éppen találkozni készült Kevin Feige-vel, hogy kikérje a véleményét A csodálatos Pókember 3. tervéről – ahogyan az előző két filmmel kapcsolatban is tette -, ám Feige azzal az ötlettel állt elő, hogy söpörjék félre a terveket, és Tom Holland főszereplésével engedjék a Marvelnek, hogy bemutassák az új Pókembert.

A könyvből megtudtuk, hogy ezt a találkozót megelőzően Kevin Feige és a Marvel Studios különböző vezetői között titkos megbeszélésekre került sor, hogy megakadályozzák A csodálatos Pókember harmadik részét, s mindezt azért, hogy Pókembert számukra kedvező formában bemutathassák a Marvel Moziverzumban.

A Marvel Studios minden vezető producerét meghívták egy titkos, kétnapos, helyszíni megbeszélésre, melyet egy bérelt Santa Monica-i szállodában tartottak. A Marvel Studiosnál senki másnak nem szóltak arról, hogy mit csinálnak, csak annyit, hogy ez egy “összejövetel”. A szobában két kérdés hangzott el: Ha lenne lehetőség valamilyen üzletet kötni a Sonyval, hogyan tennék? És ha valamilyen ötfilmes megállapodásra kerülne sor, milyen történeteket akarnának elmesélni?.

Megérte a nagy titkolózás és kibérelni a szobát, mivel a Pókembert nem sokkal később, a 2016-ban megjelent az Amerika kapitány: Polgárháborúban bemutatták a Marvel Moziverzumban. A barátságos és közkedvelt Pókember azóta pedig már saját trilógiát kapott a franchise-on belül, ebből a harmadik részt idén karácsonykor fogják bemutatni.

Pókember
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.