Főoldal Filmek Kevin Feige eredetileg meg akarta ölni a hat első Bosszúállót a Bosszúállók: Végjátékban
Filmek

Kevin Feige eredetileg meg akarta ölni a hat első Bosszúállót a Bosszúállók: Végjátékban

Az elsők közül senki sem élte volna túl a Végjátékot.

311
Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios

A Bosszúállók: Végjáték nemcsak a Marvel Moziuniverzum első három szakaszának – a The Infinity Saga -, hanem a franchise főszereplőknek méltó lezárása is egyben. A grandiózus finálé keserédes volt, az epikus csata után sok karaktertől elbúcsúztunk. Egyesek nem élték túl az ütközetet, mások nyugdíjba vonultak, hogy a hősök következő generációja helyükbe léphessenek. Kiderült azonban, hogy Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke eredetileg egészen más befejezést tervezett annak a hat alap Bosszúállónak, akik 2012 óta állandó tagjai voltak a Föld legnagyobb hőseit alkotó formációnak.

Kevin Feige eredetileg azt akarta, hogy az alapkarakterek meghaljanak a Bosszúállók: Végjáték fináléjában. Minderről a nemrég megjelent a The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe című könyvben olvashatunk bővebben. A könyv részletesen bemutatja a Marvel-filmek különböző gyártási történeteket, egészen az első Vasember-filmig visszamenőleg. A könyv interjúkat is tartalmaz a Marvel kulcsfontosságú munkatársaival, köztük a Bosszúállók: Végjáték társrendezőjével, Joe Russóval.

Az elmúlt néhány napban a Screen Rant segítségével több dologra is rávilágítottunk. Kiderült, hogy milyen alternatív befejezést akartak az Amerika kapitány: Polgárháborúhoz, vagy Joss Whedon melyik karakterre cserélte volna Fekete Özvegyet az első Bosszúállók-filmben, vagy éppen James Gunn rövidfilmeken keresztül mutatta volna be a Galaxis Őrzőit a nagy filmjük előtt.

Bosszúállók: Végjáték

Visszakanyarodva a Végjáték fináléjához, a kulisszák mögött sokáig nem tudták eldönteni, kik haljanak meg. Russo a könyvben arról beszélt, hogy Kevin Feige eredetileg meg akarta öletni a Bosszúállók eredeti hat főjét.

Kevin [Feige] eredeti elképzelése egy Toy Story 3 mintán alapuló koncepció volt – “mindannyian együtt ugranak az olvasztó kemencébe”. A Russo testvérek azzal érveltek, hogy a történetnek nem volt lehetősége és ideje arra, hogy megünnepeljen minden karaktert. És a rajongók számára lehetetlen forgatókönyv volt kisétálni a filmszínházból és feldolgozni [a karakterek elvesztését].

Kevin Feige

Végül pont az ellenkezője mellett döntöttek. Feige egy másik interjúban korábban úgy fogalmazott, hogy egy ilyen filmsorozatnál, ami tíz éve megy, nagyjából ki lehet matekozni a dolgokat. Rájön az ember, hogy a Bosszúállók 4. csak úgy végződhet, ha az eredeti Bosszúállók életben maradnak.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...