Főoldal Filmek Joss Whedon azt szerette volna, ha a Darázs már az első Bosszúállók-filmben szerepel, de nem Evangeline Lilly alakításában
Filmek

Joss Whedon azt szerette volna, ha a Darázs már az első Bosszúállók-filmben szerepel, de nem Evangeline Lilly alakításában

Whedon még egy forgatókönyvet is írt, aminek központi karaktere Darázs volt.

604
A Hangya és a Darázs

A Marvel Moziverzum forgatási történetét feldolgozó és bemutatót nemrég megjelent új kulisszák mögötti könyvből kiderült, hogy Joss Whedon eredetileg Zooey Deschanel színésznőt szerette volna a Darázs szerepére a Bosszúállókban, aki így már a 2012-es első filmben szerepet kapott volna. Sőt, a rendező egy karakterközpontú forgatókönyvvel is elállt, de végül semmi sem lett belőle.

A nemrég megjelent The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe című könyv részletesen bemutatja, hogyan jött össze a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige és más alkotók, hogy létrehozzák az MCU-t. A könyv tele van eddig soha nem hallott információkkal és kulisszák mögötti részletekkel, köztük egy olyan érdekes ponttal, amely hatással lett volna a Marvel Moziverzum jövőjére is.

A könyv egyik részében Joss Whedon a Bosszúállók című filmjét részletezi, ahol elárulta a rendező, hogy a forgatókönyv eredeti változatában a Darázs volt a főszereplő, és Zeke Stane, Jeff Bridges Obadiah fia volt a főgonosz. Az akkori elképzelés drasztikusan eltért volna attól, amit ma minden rajongó ismer. A könyvből megtudtuk, hogy azért nem valósult meg az ötlet, mert bizonytalan volt, hogy Scarlett Johansson el tudja-e vállalni a Fekete Özvegy szerepét a filmben ütemezési gondok miatt.

Ezért Joss Whedon kivette Fekete Özvegyet a forgatókönyvből, és a Darázsra helyezte a hangsúlyt. Jeremy Latcham producer elárulta, hogy Whedon a New Girl sztárját, Zooey Deschanelt szemelte ki Hope Van Dyne szerepére akkoriban – amit később Evangeline Lilly kapott A Hangya című filmben.

zooeydeschanel*1200xx2667 1500 0 0

Minden a Darázsról szólt. Zooey Deschanel szerepét akarta. [Darázs] volt a legviccesebb karakter az egész filmben, és jól megírt.

Jeremy Latcham

A Bosszúállók rendezője arra is kitért, hogyan készített egy Darázsra fókuszáló filmet, amit végül félre kellett tenni.

A Darázs szerepe mellett azért döntöttünk, mert volt egy rövid időszak, amikor úgy tűnt, hogy Scarlett nem tudja vállalni a szerepet [az ütemezési konfliktusok miatt], ezért pánikba estem. Azt gondoltam, ‘Várj, megcsinálhatjuk a Darázzsal’. Aztán beleszerettem. De megkaptuk Scarlettet, és rájöttem, hogy az egész filmet a Darázsról mintáztam. Hoppá. Túlkompenzáltam.

Joss Whedon

Darázs 2015-ben mutatkozott be, majd visszatért A Hangya és a Darázs folytatásban, de láttuk a Bosszúállók oldalán is harcolni a Végjátékban, legközelebb pedig ismét a Hangyával közös filmben láthatjuk majd. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 2023. július 28-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események