Főoldal Játékok Kevesebb fogyott az új EA Sports FC-ből, mint tavaly a FIFA 23-ból
Játékok

Kevesebb fogyott az új EA Sports FC-ből, mint tavaly a FIFA 23-ból

Az EA Sports FC 24 a brit eladási listákon a második helyre szorult.

272
EA Sports FC 24

Szeptember 29-én jelent meg az EA Sports FC 24 játék. Hosszú évtizedek után ez az első olyan labdarúgó videójáték az EA-nél, amely a FIFA név nélkül jelent meg, miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség akkora árat kért a licencért, amelyet már az EA is sokkalt érte.

Az új brand végül az EA Sports FC nevet kapta és innentől kezdve ezen a néven érkezik az évente megjelenő népszerű videójáték. Az átnevezésnek azonban várhatóan negatív hatása lett. Christopher Dring, a GameIndustry.biz főszerkesztője közölte, hogy az átnevezett focis játék a brit eladási toplistán sikeresen maga mögé szorította az Hogwarts Legacyt, azonban a második helyre került a Nintendo idei sikerjátéka, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom után. Közel 30%-kal kevesebb fogyott az EA Sports FC-ből, mint egy évvel korábban a FIFA-ból. Azt érdemes megjegyezni, hogy ez a mérés csak a fizikai, lemezes eladásokra vonatkozik, a digitális értékesítést nem tartalmazza.

Dring azt is közölte, hogy a brit eladási listán az EA Sports FC 24 egyedül a Nintendo Switch konzolon tudott enyhe növekedést mutatni az eladásokban. Ennek az az oka, hogy az EA megszüntette a Legacy Editiont a Switch konzolon, ami miatt az elmúlt évek FIFA játékai pusztán egy egyszerű frissítésre szorultak a felszerelések és játékosok tekintetében és nem pedig egy új játékra. Az EA Sports FC 24 végre azt a Frostbite motorra készült verzió gyengített változatát tartalmazza, amely PC-re és konzolokra is megjelenik.

De nem csak a játék címe változott meg, hanem a csapatok összetétele is. Az Ultimate Team módba női játékosok is választhatók lettek. Anglia, Franciaország, Németország, Spanyolország és az Egyesült Államok legjobb női ligái kerültek be a módba. Mindezt úgy, hogy férfi csapatokban nők is játszhatnak mostantól, mint pl.: A Chelsea FC és a Chelsea Women kluboknál. Technikailag az új játék nem valami nagy előrelépés, nagyon hasonlít a 2022-es FIFA 23-ra. Az Ultimate Team hívei azért elégedettek lehetnek, a többiek viszont kapnak egy átnevezett FIFA-játékot.

EA Sports FC 24
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon Age: Dreadwolf
Játékok

Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa

2024 nyarán végre leleplezik az új Dragon Age játékot.

Mass Effect
Játékok

Az Androméda-galaxisban játszódhat a következő Mass Effect

Az előző játék helyszínére térhetünk vissza az eredeti trilógia szereplőivel.

Black Panther EA Cliffhanger Games
JátékokBREAKING

Hivatalosan is leleplezték az új Fekete Párduc videójátékot

Az EA új Cliffhanger Games nevű stúdiója dolgozik a projekten.

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Hamarosan elkezdhetik írni a Jedi: Survivor folytatását

Az EA már keresi is az írót a harmadik rész forgatókönyvéhez.