Főoldal Játékok Készülhet a Hogwarts Legacy folytatása
Játékok

Készülhet a Hogwarts Legacy folytatása

A pletykák szerint az Avalanche Software már dolgozik a Harry Potter-játék folytatásán.

491
Hogwarts Legacy
Forrás: Warner Bros. Games

Az idei év egyik nem várt sikere lett a Hogwarts Legacy. A Harry Potter világában játszódó nyílt világú szerepjáték rendkívül népszerű lett a játékosok között. A játék még február 10-én jelent meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. Szinte azonnal az eladási listák élére került, két hét alatt elkelt belőle 12 millió példány, amely 850 millió dolláros bevételt jelentett a kiadó WB Gamesnek.

A Warner Bros globális marketingigazgatója szerint a játék 256%-al túlteljesítette a vállalat elvárásait. Májusban jelent meg PS4-re és Xbox One-ra is, így már 1 milliárd dolláros bevételnél jár a szoftver és november 14-én Nintendo Switch-re is kiadják. A Hogwarts Legacy ezzel a 2023-as év egyik legjobban fogyó játéka lett.

Érthető, hogy a WB Gamesnek nagyobb tervei vannak a varázsló világgal, hiszen már egy kviddicsre fókuszáló multiplayer játékot is terveznek Harry Potter: Quidditch Champions néven, illetve a Lego-játékokért felelős TT Games összes folyamatban lévő projektjét is törölték, hogy egy új Lego Harry Potter játékon dolgozzanak.

A Hogwarts Legacyt fejlesztő Avalanche Software viszont lehet, hogy nem az alapjátékot fogja bővíteni, hanem egy második részen kezdenek el dolgozni. Erre hívta fel a figyelmet a közösségi médiában egy szivárogtató, amelyet utána az Insider Gaming is lehozott cikkében. A belsős források alapján megerősítették, hogy már zöld utat kapott a folytatás. Hivatalosan azonban ezt még nem erősítette meg sem az Avalanche, sem a WB Games, tehát kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Hogwarts Legacy
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?

Harry Potter
Sorozatok

A Max hivatalosan is berendelte a Harry Potter tévésorozatát

Hivatalosan is bejelentették a Harry Potter-sorozatot, ami évadonként egy-egy könyvet adaptál.