Wide Screen
Image default
Filmek

Joss Whedon írta Az Igazság Ligája bevezető sorait

Egy jelenetről már egészen biztosan elmondható, hogy azt Joss Whedon forgatta Az Igazság Ligájában.

Egy hete már mozikban a DC és Warner Bros. páros új szuperhősfilmje, Az Igazság Ligája, de nem mindenki lelkes miatta. A DC képregények szerelmesei petíciógyűjtésbe fogtak, melyben arra szeretnék kérni a stúdiót, hogy a lemezes kiadással jelentessék meg Zack Snyder korábbi vágását, még mielőtt Joss Whedon elrontotta volna a filmet.

Snyder forgatását egy családi tragédia árnyékolta be, így májusban a rendező kénytelen volt átadni székét a frissen igazolt Joss Whedonnak, aki a pletykák szerint több módosítást is eszközölt Az Igazság Ligáján: belenyúlt a dialógusokba, megváltoztatta a tónusokat és a film végét, valamint kivágta Lex Luthort a filmből – azóta kiderült, hogy csak részben. A film nyitójelenetében Batmant látjuk Gotham City város egyik épületén miközben betörőre várakozik. Később a jelenetben feltűnik az egyik paradémon is. Mint éjjel kiderült – megerősítették -, ezt a jelenetet Whedon forgatta már a filmhez nyáron.

A Men’s Fitness készített interjút a rablót alakító Holt McCallany színésszel, aki a jelenetről annyit mondott:

Imádom Joss Whedont. A közös jelenetem Batmannel eredetileg egy vicces jelenetnek indult. Az ahogy Joss írta, és ahogy leforgattuk azt. Azt gondoltam, hogy nagyszerű lesz, de a stúdió úgy érezte, hogy hiba lenne, ha a film egy teljesen vicces jelenettel indulna, ezért egy kicsit újraírták azt. Csalódott voltam, de amikor hazaértem New Yorkba, ott találtam a kedvenc pezsgőmből egy üveggel és Joss üzenetével: „Az elvesztett csatákra. Üdvözlettel, Joss.” Nem tudom megmondani, hogy mennyit jelentett számomra az, hogy időt fordított arra, hogy írjon nekem.

A pletykák szerint Snyder távozása előtt már belátta, hogy a Ligát könnyedebbre és fogyaszthatóbbra kell vágni, amihez később Whedon is hozzátette a Marveltől hozott lazaságát. Így nagyon nehéz megítélni, hogy ki-ki milyen arányban járult hozzá a film végső állapotához, és még ott van a stúdió is, aki külön kérte, hogy két órás legyen Az Igazság Ligája. A filmről készült kritikánkat itt olvashatjátok.

Még több a témában...

Képek árulkodnak a The Falcon and the Winter Soldier és A hihetetlen Hulk kapcsolatáról

Kévés Bence Mihály

Zoë Kravitz karaktere, Macskanő is feltűnt a The Batman forgatásán, mutatjuk az első képeket

Kévés Bence Mihály

Akár Robin is feltűnhet Matt Reeves a The Batman-filmjében

Vigh Martin

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon