x
Close


Közelgő események

Filmek

John Boyega szerint a Disney hibáztatható, amiért a diverz karaktereket félreállították

A Disney nem adott lehetőséget Finn-nek sem.

John Boyega szerint a Disney hibáztatható, amiért a diverz karaktereket félreállították
  • PublishedSeptember 3, 2020

Fél évvel a Star Wars: Skywalker kora bemutatója után még mindig derülnek ki érdekességek a munkafolyamatról. Egyik oldalról J.J. Abrams védelmére kelt John Boyega, a másikról a Disney-t és a Lucasfilm-et hibáztatta, amiért a Star Wars-folytatástrilógia margójára került Finn, és csak marketingkampányra használták fel.

A legendás Skywalker legenda befejező része több alkalommal is tűz alá került, de a nagyon sok probléma mellett komoly fejtörést okozott a karakterek kidolgozása is. John Boyega karaktere Finn, vagy Rose (Kelly Marie Tran) komoly problémával találta szembe magát, utóbbi pedig a IX. részre érezhetően még kisebb szerepet kapott válaszul a rajongói nyomásra. De nem volt kifizető a korábbi szereplőknek sem az új trilógia, hiszen többnyire vendégszerepet vállaltak.

Boyega a GQ kérdéseire válaszolt hosszasan, miközben védelmébe vette a rendezőt, ám erős szavakkal támadta korábbi munkaadóját, a Disney-t. Véleménye szerint Finn csak egy marketinghúzás volt a stúdió részéről, fontos karakternek állították be, azonban a sztoriban félreállították.

Mindenki magára hagyta a fiúmat. Vissza sem kellett volna hozni őt, és próbálni megmenteni. Olyan nehéz manőverezni, majd projektekben találod magad, és nem feltétlenül fogod elnyerni mindenkinek a tetszését. [De] amit mondanék a Disneynek az, hogy ne álljon ki fekete karakter mellett, állítsa be őket sokkal fontosabbnak ebben a franchise-ban, mint valójában, majd félre állítják őket. Ez nem jó. Ezt egyenesen megmondom a Disneynek is.

Tudták, hogy mihez kezdjenek Daisy Ridley és Adam Driver karaktereivel. Tudták, hogy mihez kezdjenek más karakterekkel, ám amikor Kelly Marie Tran karakteréről van szó, vagy John Boyega neve merül fel, akkor mindenki menjen a fenébe. Szóval mit akarsz, mit mondjak?

Azt akarják, hogy azt mondjam, ’élveztem része lenni ennek. Ez egy nagyszerű tapasztalat volt.’ Elfogadom ezt, ha nagyszerű élmény volt. Minden nüánszt Adam Drivernek és Daisy Ridleynek adták. Legyünk őszinték! Daisy tud erről. Adam is tudja. Mindenki tudja, de én semmit nem jelentettem.

John Boyega

Boyega nem először emeli fel hangját. Kemény szavak ezek, ugyanakkor egyet értünk, hiszen a Disney és a Lucasfilm tagadhatatlanul rosszul bánt a diverz karakterekkel az új trilógiában. Még a főszereplőket sem tudják bemutatni az új nemzedéknek. De egy másik kérdés is felmerül, hogy ebben mennyire hibás a stúdió és mennyiben a filmrendező?

John Boyega
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.