Főoldal Filmek A Star Wars-folytatástrilógia színésze, John Boyega vezette a londoni szimpátiatüntetést
Filmek

A Star Wars-folytatástrilógia színésze, John Boyega vezette a londoni szimpátiatüntetést

Akár a színész karrierjébe is kerülhet, de ez nem érdekli most.

496
John Boyega

Múlt héten George Floyd halála után világszerte tüntetésekbe kezdtek a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen, ami már több emberéletet is követelt az elmúlt évtizedben. A #BlackLivesMatter mozgalom mellett több hollywoodi szereplő is kiállt már, a nagyobb vállalatok sorra állnak a tüntetők mögé, tegnap pedig a Disney csaknem ötmillió dollárral támogatta az egyik olyan szervezetet, ami évek óta harcol a faji megkülönböztetés ellen.

A Star Wars: Skywalker kora színésze, John Boyega többször is hangot adott az esélyegyenlőségnek, ma pedig csatlakozott ahhoz a békés esélyegyenlőségi mozgalomhoz, amit londoni Hyde Parkban tartottak. A színész nemcsak megjelent az eseményen, de még magnetofont is ragadt, s többször is elmondta, hogy faji egyenlőséget kell követelni, most azonnal.

A fekete élete is számít. Mindig fontosak voltunk. Mindig is jelentettünk valamit. Mindig is sikeresek voltunk, függetlenül a nehézségektől. És most, eljött az idő, nem várok tovább.

John Boyega

A színész tweetben úgy fogalmazott, hogy „utálom a kiba***tt rasszistákat”. A bejegyzés nem kisebb visszhangot váltott ki még a szakmabeliek között is, a színész szerint akár a karrierje végét is jelentheti az eset, de nem érdekli, nem képes tovább hallgatni.

Időközben Mark Hamill és a hivatalos Star Wars csatornán is kiálltak Boyega mellett, hogy mindenben támogatják a színészt:

Boyega soha nem félt felszólalni ezekről a kérdésekről, és elsőként adott hangot a minneapolisi eset után, amelyben Derek Chauvin rendőr percekig térdelt George Floyd nyakán, aki többször is elmondta, nem kap levegőt, meg fog halni. Chauvint emberöléssel gyanúsítják.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események