Disney

A Disney 5 millió dollárral támogatja a nonprofit társadalmi szervezeteket George Floyd halála nyomán

A Disney is kiáll a társadalmi egyenlőség mellett.

Egy minneapolisi rendőr csaknem nyolc percen keresztül térdelt egy színészbőrű férfi nyakán múlt héten, aki belehalt sérülésébe. Az eset megrázta az egész világot. Előbb csak az Egyesült Államokban, majd világszerte tüntetések kezdődtek George Floyd halála nyomán, hogy így fejezzék ki együttérzésüket a rendőri túlkapás és a rasszizmus ellen. A mozgalommal kapcsolatban több sztár is kifejezte szolidaritását, köztük John Cusack, aki Chicago utcáin csatlakozott a tüntetőkhöz, de nem tetszett a rendőröknek, amiért filmezte az eseményt, s gumibottal ütlegelték a színészt. De John Boyega is utcára vonult Londonban.

A színészek mellett a világ legnagyobb szereplői is tiltakozásukat fejezték ki, a Disney egyenesen 5 millió dollárral támogat egy nonprofit szervezetet, ami a társadalmi egyenlőségért harcol. Hollywood legnagyobb stúdiója szerda este egy közleményben jelentette be, hogy 2 millió dollárral szeretnék támogatni az Országos Szövetség s Színes bőrűek Felemelkedéséért (röviden csak NAACP) munkáját az Államokban, és a fennmaradó hárommillió sorsáról még nem döntöttek. Ezenfelül a Disney mellett a cég dolgozói nagy mennyiségű adományokkal támogatják majd a mozgalmat.

A mai ígéret része, hogy a Disney folyamatosan támogatni fogja a társadalmi igazságot szolgáltató szervezeteket. A Disney éveken keresztül szorosan együttműködik olyan csoportokkal, amelyek támogatják és erősítik a színes bőrű közösségeket, köztük az NAACP-t, aminek feladata, hogy egy olyan társadalmat biztosítson, amiben minden egyén egyenlő jogokkal rendelkezik, hátrányos faji megkülönböztetés nélkül. A vállalat korábban is dollármilliókat fordított a nehéz körülményekből jött diákok megsegítésére, hogy felsőoktatási álmuk megvalósuljon, köztük 2,5 millió dollárt fordítottunk az UNCF számára.

A világjárvány után a Disney lassan megnyitja a kalandparkok kapuit a látogatók előtt, és korábban azt is megerősítették, hogy kitartanak a Mulan élőszereplős film július végére kitűzött bemutatója mellett, szóval nem akarják a Disney+ streaminszolgáltatón közzétenni a mozifilmet.

Total
2
Shares
Previous Article

Brutális a The Last of Us Part II új előzetese

Next Article
John Boyega

A Star Wars-folytatástrilógia színésze, John Boyega vezette a londoni szimpátiatüntetést

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!