Főoldal Játékok JÁTÉKTESZT: The Elder Scrolls: Blades
Játékok

JÁTÉKTESZT: The Elder Scrolls: Blades

A Bethesda legújjab Elder Scrolls-át próbáltuk ami telefonokra jön ki nem sokára. A játék Early Acces-ben van, de nagyon ígéretesnek látszik.

521
The Elder Scrolls Blades 1080p

Early acces-ben elérhető lett a legújabb The Elder Scrolls játék ami a telefonokat próbálja ingyenesen meghódítani.

Az új telefonos Bethesda játék még a 2018-as E3-on jelentette be a cég, méghozzá egy teljes leleplezéssel. A történet röviden: visszaérkezünk a falunkba amit a Blood Queen majdnem a földdel tett egyenlővé és elkezdünk segíteni újra építeni a várost. A játéknak két része van: van egy város menedzsment ahol dekorálhatjuk a kis lakhelyünket és szépen újra is építgethetjük azt, a másik része pedig maga a gameplay ami telefonhoz képest elég jól meg lett oldva, talán a maga a harc amin lehetett volna csiszolni még egy kicsit, de erre visszatérünk később.

Kezdjük a legelején ami a karakter generálás. Amivel a legtöbben akár órákat is el tudnak tölteni ugyanis nem mindegy milyen karaktert irányítunk egy szerepjátékban, nemhogy egy Elder Scrolls-ban. Te atya úr Isten! Egy telefonos játékhoz képest nagyon részletesen átalakíthatjuk a hősünket. Személy szerint amikor elsőnek elindítottam a játékot legalább egy fél órát elvoltam, hogy melyik faj, melyik kinézetével legyek. Nem mindegy, hogy milyen fajjal leszünk mert különböző erősségük van, nekem a választásom egy argóniai lett aminek az előnyei: 5%-os élet regeneráció és 5% plusz sebzés tőrökkel, kis fejszékkel és kalapácsokkal, de ezen kívül lehetünk nordoktól kezdve az elfek minden változatáig.

Mivel telefonos és ingyenes játék ezért az ” üzleti modellt” a mikrotranzakciókra kellet építeni. Az alkotásban található egy láda rendszer amikből nem lehet végtelen számú egyszerre nálunk, de ez a hely bővíthető. Található kisebb időtartamú, kevesebb zsákmányt adó ládától kezdve a majdnem egész napig tartó, legdurvább felszerelést adó crateig. Persze ezeket azonnal kinyithatjuk drágakövekkel, amiket lehet gyűjteni a játékban is, de azért nem olyan nagy mennyiségben. Drágaköveket persze vehetünk is így gyorsítva a fejlődésünket.

Beszéljünk a játék egyik részéről a város menedzsmentről. Szerintem senkinek nem kell elmagyarázni milyen a város építgetős játékok többsége. Van egy város szint (Karakter szinten felül) ami lekorlátolja, hogy mit mennyiért építhetünk. Egyes épületek persze egy szintet elérve érhetünk el. Az épületeknek is van három fajtája: Timber, Stone és Castle. Ilyen sorba látványilag is és a város szintjéhez is többet ad hozzá. A küldetések során gyűjthetjük az építőanyagot, amivel meg építhetjük az épületeinket. Három féle építőanyag található: Lumber, Limestone és a Copper. Eléggé könnyen gyűjthetőek egy hátrány van ha az egyik hiánycikk és nem kapunk olyan küldetést amiből szerezhetnénk akkor a város fejlődése megáll.

57839890 325190414855431 7417597202400280576 n

A másik része a játéknak maga a játékmenet, ami nagyon kézre esik és könnyen kitanulható. Az alap vágások az ujjunkat hosszan a képernyőre tartva egy körbe kitágul és elengedve vagy akár húzva így vágásokat ejteni, ha megfelelő pillanatba engedjük el akkor érve el kritikus sebzést. Ezt a telefont fektetve vagy akár állítva is megtehetjük így egy kézzel is játszi könnyedséggel irányíthatjuk a karakterünket. Három csík található balról jobbra sorolva: Mana, Életerő és a Stamina. Ha találkozunk egy ellenféllel, akkor nem fogunk tudni mozogni alapjáraton csak alaptámadást tudunk elvégezni, viszont a játékban található három különböző skill tree is. Egy a varázslatoknak, egy a különféle kardcsapásokhoz amik staminát esznek és egy passzív ami egy konstans előnyt ad az ütközetekben. Ezek a képességek megjelennek az adott csík felett és ha van elég manánk vagy esetleg staminánk akkor használhatjuk is. Persze van egy kevés újratöltési ideje, de nem spamelni. A küldetések általában elég egyhangúak (Amiért nagyon csalódott vagyok), mert általában vagy ölj meg ennyi csontvázat vagy gyűjts össze annyi port vagy egyszerűen csak menj A-ból B-be. Persze ezek nem a főküldetések, hanem az úgy nevezett “Jobs”-ok. Ez csak azért idegesítő, mert ezeket sokszor fogjuk csinálni, ugyanis kell azért sokat erősödni egy-egy főküldetéshez.

58376437 2200158243630286 5706461066075045888 n

VÉGSZÓ

Összességben egy nagyon jó, élvezhető játék. Elder Scrolls fanoknak kötelező jelleggel ki kell próbálniuk, de akik csak keresnek egy jó kikapcsolódást a buszra azoknak is meg fog felelni a játék. A játék elérhető IOS-n és Androidos telefonokon is. A játékról többet ITT.

Szerző
Bukor Márk

Kisgyerek korom óta foglalkoztat a számítógép kívül-belül. Legjobb tudásom szerint szállítom nektek a híreket hétről-hétre a gamer rovatba.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ow logo
Játékok

Ingyenes Overwatch az ünnepekre

Az ünnepek alatt díjmentesen elérhető a Blizzard és Activision Team-based online multiplayer...

epic
Játékok

Két zseniális játékot is ingyen osztogat az Epic

Az Epic Game Store most is kitesz magáért és két szórakoztató játékot...

Játékok

A hét ajánlata amit nem lehet kihagyni!

Az Epic Games kitesz magáért ezen a héten, mert két játékukat is...