JÁTÉKTESZT: Apex Legends

Teszteltük az új ingyenes, csapatalapú Apex Legends című videojátékot, de hogy mennyire voltunk elragadtatva a játékból, írásunkból kiderül.

Teszteltük az új ingyenes, csapatalapú Apex Legends című videojátékot, de hogy mennyire voltunk elragadtatva a játékból, írásunkból kiderül.

ELŐZMÉNYEK

A Fortnite és a PUBG sikerén felbuzdulva egyre több játék készül Battle Royale stílusban, vagy tartalmaz ilyen módot a multiplayer része. Amíg ilyen népszerű lesz addig rengeteg hasonló produktum fog világot látni, és a jelenlegi alanyunk rávilágít arra, hogy lehet ezt jól is! Az EA kétes hírnévre tett szert az elmúlt években az árpolitikája, és a minőség/eladási ár aránypár megvizsgálása után kialakult nem valami fényes mutató miatt. Az egyik legsikeresebb játékuk, amelyik egészen szép mutatókat ért el, mégsem kapta meg a megérdemelt rivaldafényt. Fura egy ellentétpár ez, de a Titanfallt mindenképpen ez jellemzi. A Titanfall első és második részére ki kell mondani, hogy jó produktumok voltak. Jason West és Vince Zampella. Ez a két név ismerős lehet azoknak, akik követik a játékok világát, hiszen a Call of Dutykat fejlesztő Infinity Ward-tól váltak ki és csatlakoztak a Titanfall projekthez. Nem meglepő módon, rengeteg hasonló játékelemet tartalmazott a titánok első harca és a régebben az IW által kiadott Call of Duty 4: Modern Warfare.

JÁTÉKMENET

Amint ezen a gondolatmeneten átrágjuk magunkat, rájöhetünk/megláthatjuk az Apex hatalmas sikerének egyik kulcsát. Nem eredeti a játék. Kicsit sem. Aki ezt várja, csupán csalódások áldozata lesz. Elvonatkoztatva ettől viszont egy csodálatos alkotás. Mindenből van benne egy pici, de legtöbbet a Titanfallból és a Call of Duty legújabb részéből fedezhetünk fel benne. Vannak különböző karakterek, amelyek tényleg mást és mást alkalmaznak fő képességképpen és másfajta játékstílushoz passzolnak. A Bloodhound (amely nagyon-nagyon vagányul néz ki!) jobban a stealth playerekre épít, az egyik képességével meg is nézhetjük, hogy van-e a közelünkben ellenfél. Másik példának talán Bangalore és Gibraltar párosát állítanám akik a nyílt harc, szemtől-szemben hentelés szerelmeseinek lesznek a kedvencei. Harmadik példa akit felhoznék a különlegessége miatt az Lifeline. Ő egy igazi support karakter, aki gyógyítani tudja a csapat többi tagját. Fontos tudni, ezt a játékot Soloban nem tudjátok játszani, a rendszer mindig három emberes squadokba oszt be. A csapatok együtt érkeznek le a helyszínre amit a jumpmaster kiválasztott (van lehetőség ugyan solo ugrásra is, de ez nem ajánlott). Sok fajta fegyver és ahhoz passzoló kiegészítő (pl scope, extended mag) található. Nem mindegy melyik helyszínre érkezünk és milyen lootot sikerül összeszedni, hiszen ez akár vezethet egy nyertes meccshez is, ha találunk high tier lootot.

ÉLET A FORTNITE UTÁN?

A pálya elrendezését szintén zseniálisnak nevezném. Van sivatag, mocsár és zöld terület is. Megtalálható továbbá egy erdős rész is amely szemmel láthatóan háború által sújtott zóna. Minden játékos megtalálja az ő és a squadja stílusának megfelelő pályarészt. Ez később változhat a kör szűkülésével, de ez is értelmesen van megoldva. Az első kört még nem igazán kell figyelni, hiszen ha elfogy az idő akkor is van szinte 100%-os esély beérni a kijelölt zónába. A dropzone-okat is figyelni kell, hiszen értékes lootot tartalmazhat amely segítségünkre lesz a végéig. Szintfejlődésenként kapunk ládákat, amelyeket kibontva három bizonyos item lesz a miénk, ezek sokszor skinek, amelyekből található ezekben az ingyenes ládákban is. Hatalmas pacsi a Respawn-nak ezért! A fegyver skinek is egészen jól néznek ki, főleg amelyek ritkábbak.

VÉGSZÓ

A játék tényleg hatalmas előnye a free to play-ség. Itt nem a szokásos pay to win konstrukció van, jó a balansz, ingyen is szépen tudsz teljesíteni és nem érzed azt, hogy mindenképpen a költésre akarnak téged ösztönözni. Ritka ez a mai világban. Összességében egy teljesen fogyasztható produktum lett ez az EA boszorkánykonyhájából ami ingyenessége miatt mindenkinél megérhet egy próbát. Nem hálás egy másik játék által kitaposott úton haladni, viszont a Respawn egy olyan játékot tett le az asztalra ami túl tud lépni a Fortnite (és a PUBG) árnyékán és önmaga tud lenni ezen a telített piacon.

Total
1
Shares
Previous Article
Hadigép

Rhodey, azaz Hadigép új páncélt kap a Bosszúállók: Végjátékra

Next Article
The Batman

A Matt Reeves-féle The Batman főszereplője Robert Pattinson lehet

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!