Főoldal Filmek Jared Leto jelmezben flangál a Tron: Ares forgatásán
Filmek

Jared Leto jelmezben flangál a Tron: Ares forgatásán

A hivatalos kép után néhány forgatási videó a Tron: Ares munkálatairól.

292
Tron: Ares
Forrás: Disney

A rajongóknak éveket kellett várni a harmadik részre, de néhány hónapja már forog az Tron: Ares című film. Március elején hivatalos képet is kaptunk a főszereplőről Jared Leto alakításában. A filmet jelenleg Vancouverben forgatják, és a forgatásról készült videón először pillanthatjuk meg a címszereplőt jelmezben és sisak nélkül, ahogy fel-alá flangál az utcán.

A franchise harmadik részén közel egy évtizedig dolgozott a Disney, sokszor teljesen megbicsaklott a projekt, de a készítők és a rajongók kitartottak szeretett címük mellett, így végül év elején elkezdődhetett a tényleges munka. Sokat nem tudunk a folytatásról, mindössze úgy jellemezték, hogy a Morbius és a Szárnyas fejvadász 2049 színésze “egy rendkívül kifinomult program, Ares szerepét játssza, akit a digitális világból a való világba küldenek egy veszélyes küldetésre, ami az emberiség első találkozását jelenti a mesterséges intelligenciával”.

Ez jelentős eltérést jelent az előző filmektől, amelyek szinte teljes egészében a Tron árkádjáték digitális világában, a The Grid nevű játékban játszódtak. A korábbi két részben mi mentünk bele a gépi kódba, most viszont fordítva, a gépek jönnek el. Milyen időszerű, hogy éppen akkor, amikor minden második cikk a mesterséges intelligenciáról és annak veszélyeiről szól.

A folytatást 2010-es Tron: Örökség folytatásaként reklámozzák, de nem tudni, hogy közvetlen folytatás lesz-e, vagy inkább a franchise újraindítása. A harmadik részt először 2015-ben törölték, majd két évvel később, 2017-ben ismét elővették, hogy azt a tervet is eldobják, míg végül 2023-ban a norvég rendezőnél talált megmentő kezekre a franchise. A filmes korábban olyan produkciókon dolgozott, mint például a Demóna: A sötétség úrnője, vagy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja.

Joseph Kosinski 2010-es filmje különösebben nem aratott nagy sikert a kasszáknál, és ehhez még vegyes kritikák társultak, azonban az évek során hűséges rajongótáborra tett szert a franchise, és a rajongók már jó ideje sóvárognak egy harmadik filmért.

Korábbi hírek szerint az Örökség szereplőinek egy része vagy egésze (Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde) visszatérhetett volna korábbi szerepeikben, de a legújabb átírás után már szó nincs az előző film szereplőinek visszatéréséről. Persze ez még változhat.

Pontos megjelenési időpontot még nem kapott a film, de a tervek szerint valamikor 2025-ben kerülhet mozikba a Tron: Ares.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tron: Ares
Filmek

Befejeződött a Tron: Ares forgatása

A film rendezője néhány kulisszák mögötti fotóval ünnepelte meg a Tron: Ares...

Tron: Ares
Filmek

Jeff Bridges visszatér a Disney Tron: Ares című folytatásában

Visszatér a Tron-filmek korábbi sztárja, Jeff Bridges.