Főoldal Filmek Kulisszák mögötti képek a Tron 3. forgatásáról, és még a film címét is leleplezték
Filmek

Kulisszák mögötti képek a Tron 3. forgatásáról, és még a film címét is leleplezték

A rendező jelentette be, hogy végre forog a Tron 3.

1.9k
Tron: Örökség

Már tavaly szerették volna elkezdeni a Tron 3. forgatását, de az írók és a színészek sztrájkja miatt néhány nappal a forgatás előtt hazaküldtek mindenkit. Most viszont Joachim Rønning rendező közzétett egy kulisszák mögötti képet, hogy hivatalosan is forog a film Tr3n címmel. Sőt, kaptunk egy logót is.

Az évek során a 2010-es Tron: Örökség folytatását a Disney többször is szóba hozta, eredetileg Joseph Kosinski dolgozott volna a visszatérésen. Többszöri nekifutás és leállás után azonban végül kiszállt a projektből. Az előzetes gyártás már 2015-ben elkezdődött Vancouverben, mielőtt a Disney költségvetési aggályokra hivatkozva leállította volna.

A költségekkel kapcsolatos forgatókönyvváltozások és az időbeosztási konfliktusok vezettek Kosinski távozásához. 2016-ban a Disney aztán felbérelte Garth Davist a rendezésre, a forgatókönyvet pedig Jesse Wigutow írta. Davis szintén távozott a projektből, helyére Rønning ugrott be.

Sokan nem tudják, de a Tron története messzire nyúlik vissza. Az eredeti, 1982-es mozifilmmel kell kezdenünk, amelyben Jeff Bridges alakította Kevin Fynnt, a számítógépes hackert. A főszereplő csapdába esik a Grid nevű számítógépes programban, és gladiátorszerű játékokban kell részt vennie. Bridges a Tron: Örökségben újra eljátszotta Flynn szerepét, a fiát pedig Garret Hedlund alakította. A folytatásban Olivia Wilde társszereplőt játszott Quorra névvel.

Az Örökség világszerte 400,1 millió dolláros bevételt hozott 175 millió dolláros gyártási költségvetésből. Filmes matematikával számolva, amely figyelembe veszi a marketingköltségeket és a megosztást a mozitulajdonosokkal, akkor a film nem volt sikeres (legalábbis nem csak a mozijegyeladásokból).

A harmadik rész új főszereplőt kap Jared Leto személyében, amely korábban Tron: Ascension és Tron: Ares címmel is futott. Leto állítólag egy titokzatos karaktert alakít majd, akit Aresnek hívnak. Megerősítést kapott még, hogy Evan Peters, Greta Lee, Jodie Turner-Smith, Sarah Desjardins és Cameron Monaghan is szerepel a filmben. Meg nem erősített pletykák szerint Bridges mellett Hedlund és Wilde is visszatérhet.

Tron
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

20 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tron: Ares
Filmek

Jared Leto jelmezben flangál a Tron: Ares forgatásán

A hivatalos kép után néhány forgatási videó a Tron: Ares munkálatairól.