Főoldal Filmek A Tron: Ares rendezője megerősítette, hogy a forgatás időpontját elhalasztották, és 150 stábtagot elbocsátottak
Filmek

A Tron: Ares rendezője megerősítette, hogy a forgatás időpontját elhalasztották, és 150 stábtagot elbocsátottak

Ma kezdődött volna a Tron: Ares forgatása, ehelyett 150 ember ki kellett rúgni a hollywoodi sztrájkok miatt.

256
Tron: Örökség

A WGA és a SAG-AFTRA még mindig nem tudott megegyezni a stúdiókkal, így a sztrájkok miatt továbbra sem lehet elkezdeni a munkát az amerikai produkciókon. Eddig nem okozott nagyobb fennakadást, azonban lassan már filmek és tévéműsorok bemutatóira is hatással lesznek a sztrájkok.

A folyamatban lévő sztrájkok egyik elszenvedője a Tron: Ares. A film rendezője, Joachim Rønning a közösségi médiában osztotta meg azt a szomorú hírt, hogy a bejelentett harmadik rész munkálatai hirtelen leálltak. Rønning rendező az Instagramon tett közzé egy frissítést a régóta várt folytatással kapcsolatban, és kifejezte csalódottságát a sztrájkok miatt, amelyek miatt a film kezdési időpontját el kellett halasztani.

“Sokan a legjobb barátaim közül írók. Minden a történettel kezdődik. Minden veled kezdődik. Ennek folytatódnia kell” – mondta a filmrendező. “És ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciát szabályozni kell. Nem kérdéses, hogy a technológia minden alkotó számára fenyegetést jelent”.

“Ma lett volna a Tron: Ares (egy film, amely később az AI-ról és arról szól, hogy ez mit jelent és mit jelent embernek lenni) első forgatási napja. Ehelyett leálltunk, és több mint százötven embert elbocsátottak. Ez határozatlan időre szól, ami exponenciálisan megnehezíti mindenki helyzetét.”

“Az AMPTP-nek, a SAG-AFTRA-nak és a WGA-nak fel kell gyorsítania a tárgyalási folyamatot, és addig nem szabad felállni az asztaltól, amíg nem sikerül” – teszi hozzá Rønning. “Ez Hollywood. Még reggeli közben is szerződéseket kötünk. Miért lett hirtelen ennyi szabadidőnk, amikor minden nap olyan drága? Ezek a taktikák rendkívül frusztrálóak.”

Teljes mértékben egyet lehet érteni Rønning szavaival, miszerint felszólította a szakszervezeteket a gyorsabb tárgyalásokra, miközben egy olyan filmről beszélünk, aminek központi témája éppen a mesterséges intelligencia. Ami a film szereplőgárdáját illeti, azt Jared Leto, Evan Peters és Jodie Turner-Smith vezeti, Greta Lee, Cameron Monaghan és Sarah Desjardins pedig nemrég csatlakozott a nagyágyúkhoz.

Az eredeti első Tron 1982-ben került a mozikba, és 17 millió dolláros költségvetésből 50 millió dollárt hozott. A következő években kultikus klasszikussá vált, a 2012-es folytatás, a Tron: Örökség pedig 170 millió dolláros költségvetésből 400 millió dolláros bevételt hozott. A bevétel nem győzte meg a stúdiót, emiatt nem készült még belőle folytatás, de most a Disney újra elővette.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...