Főoldal Filmek Januártól Alicia Vikander főszerepében forog a Tomb Raider reboot
Filmek

Januártól Alicia Vikander főszerepében forog a Tomb Raider reboot

A játékadaptációk utolsó mentsvára lehet az új Tomb Raider, most vagy soha alapon.

620

Most vagy soha alapon a játékadaptációk utolsó mentsvára lehet az új Tomb Raider.

Az idei Warcraft és az Assassin’s Creed után még mindig várunk az első igazi játékadaptációra a mozivásznon, de talán a Tomb Raider új feldolgozása megtörheti Hollywood-ban az átkot, és egy tökéletes játékfeldolgozással találkozhatunk a jövőben.

A My Entertainment World szerint a Tomb Raider rebootot időzítették, így 2017 januárjától kamerák kereszttüzében bizonyíthat az új stáb, de legfőképp az Oscar-díjas színésznőre, Alicia Vikander-re vagyunk kíváncsiak, miként boldogul a régészszerepben – a hírek szerint az elmúlt hónapokban keményen edzett, hogy kellő izmot szedjen fel a vékony svéd színésznő. Nagyon úgy fest azzal, hogy Walton Goggins-t leigazolták a film főgonoszának az események felgyorsultak, és alig egy hónap múlva kezdődik a forgatás, hogy filmre vigyék a The Tomb Raider játékot.
Mondanánk, hogy az összeállítás ígéretes, és nagyszerű színészekkel dolgoznak majd, és ebből csak jó sülhet ki, de az Assassin’s Creed után nem merünk semmiféle következtetésekbe belemenni, hiszen még olyan nagy neveknek, mint Michael Fassbender, Jeremy Irons és Marion Cotillard sem sikerült a csoda. Talán most másképp alakul, és a kreatív játékfejlesztők közreműködésével sikerre viszik Lara-t.

A filmről mindössze annyi ismert, hogy a 2013-as The Tomb Raider játéksorozat feldolgozása lesz, és a történet szerint Lara az eltűntnek hitt édesapját keresi majd. Tomb Raider-rel mint filmmel először 2001-ben találkozhattak a rajongók Angelina Jolie főszerepében, aki véletlen folytán megint csak édesapja jegyzeteit olvasta.

Már az első két Tomb Raider stábja sem volt kutya, ott is csupa nagy nevekkel forgattak, de a mostani felhozatal még arra is rávert. Kamerák mögött Hollywood legkeresettebb írónőjét, Genf Robertson-Dworet forgatókönyvírót láthatjuk, aki a Harley Quinn spin-off (Gotham City Sirens címen érkezik a film) és Sárkányok háborúja reboot szkriptjét is jegyzi a jövőben.

Roar Uthaug rendező neve elsőre ismeretlen lehet, nem véletlen, hiszen ez lesz az első nagy projektje, de Walton Goggins a Yahoo! Movies-nak adott interjújában elmondta, hogy egy „rendkívüli filmrendezőről” van szó, nagyszerű választás volt. A forgatás közeledtével rövidesen hivatalos közleményt is kapunk a stúdiótól, és esetleg magáról a filmről is elárulnak egyet s mást.

A Tomb Raider reboot bemutatója 2018. mácius 16-án lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.

Fallout
BREAKINGSorozatok

Bemutatták az Amazon érkező Fallout sorozatának mutánsait és páncélosait

Pazar képeket kaptunk a hamarosan érkező Fallout-sorozat szereplőiről.