Főoldal Filmek James Wan elárulta, hogy valójában a The Trench spinoff egy titkos Black Manta szólófilm volt
Filmek

James Wan elárulta, hogy valójában a The Trench spinoff egy titkos Black Manta szólófilm volt

A projektet még áprilisban törölték.

165
Aquaman
Forrás: Warner Bros.

Az Aquaman elsöprő sikere után, ami minden idők legnagyobb bevételt hozó DC Comics adaptációja lett, a Warner Bros. gyorsan zöld lámpát biztosított egy spin-off projektnek, amelynek középpontjában az Ároklakó szörnyek álltak volna. Az akkori beszámolók szerint egy vérbeli horrorfilmet kaptunk volna a horror nagy felfedezettjétől. Az Aquaman spin-off filmet akkoriban James Wan fejlesztette Noah Gardner és Aidan Fitzgerald írókkal közösen.

Black Manta

Sokáig biztatóan beszéltek a projektről, majd év elején jött a hideg zuhany. Még áprilisban bejelentették, hogy a The Trench című filmet lesöpörték az asztalról, és a Warner Bros. nem támogatja tovább a fejlesztést, de a rendező hangsúlyozta, bármi megtörténhet a jövőben még. Most az Aquaman rendezője, James Wann egy Instagramon közzétett bejegyzésben felfedte, hogy a spin-off “valójában egy titkos Fekete Manta-film volt”.

A részletek fényében csalódottak vagyunk, mert az első részben Black Manta nem tudott kiteljesedni, nem ő játszotta a film fő gonoszát. A 2018-as film csak egy felvezető volt a karakterhez, és a szólófilmben ismertük volna meg a karakter valódi sötét oldalát. Most ehhez képest ezt törölték, és az Aquaman második részében boncolgatják a témát. Október közepén kaptunk nagyon vagány koncepciós terveket is a filmhez. A képek alapján még az első résznél is menőbb, képregényhűbb jelmezt kap Black Manta a folytatásra.

A folytatással kapcsolatban korlátozottak a rendelkezésre álló információk. Korábban a The Illuminerdi szellőztette meg, hogy a Necruscímen forog a film, ami egy titokzatos Fekete Városra utal – erre utalhat az alcím is. A városra, ami egy víz alatti kanyon legmélyén húzódik, és amelyről eddig egyetlen alkalommal az Aquaman képregény 30. lapszámában olvashattunk. Lakói egy militarista társadalom, amelyet Mongo király vezet. A király úgy véli, hogy a felszíni lakosok minden inváziójára agresszív és halálos válaszcsapást kell adni.

Atlantisz hősét és királyát ezúttal is a rajongók nagy kedvence, Jason Momoa játssza, mellékszerepben Amber Heard (Mera), és várhatóan Patrick Wilson (Orm), Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta) és Dolph Lundgren (Nereus) mind visszatérnek az előző részből, míg a Trónok harca rosszfiúja, Pilou Asbæk nemrég csatlakozott a színészgárdához egy ismeretlen gonosz szerepében. Nicole Kidman (Atlanna), Temuera Morrison (Thomas Curry) és Willem Dafoe (Vulko) visszatéréséről egyelőre nincs hír, de valószínűleg valamilyen formában ők is ott lesznek a második menetben.

Az Aquaman and the Lost Kingdom bemutatójára 2022. december 16-án válthatunk jegyet az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...