Főoldal Filmek James Wan elárulta, hogy valójában a The Trench spinoff egy titkos Black Manta szólófilm volt
Filmek

James Wan elárulta, hogy valójában a The Trench spinoff egy titkos Black Manta szólófilm volt

A projektet még áprilisban törölték.

604
Aquaman
Forrás: Warner Bros.

Az Aquaman elsöprő sikere után, ami minden idők legnagyobb bevételt hozó DC Comics adaptációja lett, a Warner Bros. gyorsan zöld lámpát biztosított egy spin-off projektnek, amelynek középpontjában az Ároklakó szörnyek álltak volna. Az akkori beszámolók szerint egy vérbeli horrorfilmet kaptunk volna a horror nagy felfedezettjétől. Az Aquaman spin-off filmet akkoriban James Wan fejlesztette Noah Gardner és Aidan Fitzgerald írókkal közösen.

Black Manta

Sokáig biztatóan beszéltek a projektről, majd év elején jött a hideg zuhany. Még áprilisban bejelentették, hogy a The Trench című filmet lesöpörték az asztalról, és a Warner Bros. nem támogatja tovább a fejlesztést, de a rendező hangsúlyozta, bármi megtörténhet a jövőben még. Most az Aquaman rendezője, James Wann egy Instagramon közzétett bejegyzésben felfedte, hogy a spin-off “valójában egy titkos Fekete Manta-film volt”.

A részletek fényében csalódottak vagyunk, mert az első részben Black Manta nem tudott kiteljesedni, nem ő játszotta a film fő gonoszát. A 2018-as film csak egy felvezető volt a karakterhez, és a szólófilmben ismertük volna meg a karakter valódi sötét oldalát. Most ehhez képest ezt törölték, és az Aquaman második részében boncolgatják a témát. Október közepén kaptunk nagyon vagány koncepciós terveket is a filmhez. A képek alapján még az első résznél is menőbb, képregényhűbb jelmezt kap Black Manta a folytatásra.

A folytatással kapcsolatban korlátozottak a rendelkezésre álló információk. Korábban a The Illuminerdi szellőztette meg, hogy a Necruscímen forog a film, ami egy titokzatos Fekete Városra utal – erre utalhat az alcím is. A városra, ami egy víz alatti kanyon legmélyén húzódik, és amelyről eddig egyetlen alkalommal az Aquaman képregény 30. lapszámában olvashattunk. Lakói egy militarista társadalom, amelyet Mongo király vezet. A király úgy véli, hogy a felszíni lakosok minden inváziójára agresszív és halálos válaszcsapást kell adni.

Atlantisz hősét és királyát ezúttal is a rajongók nagy kedvence, Jason Momoa játssza, mellékszerepben Amber Heard (Mera), és várhatóan Patrick Wilson (Orm), Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta) és Dolph Lundgren (Nereus) mind visszatérnek az előző részből, míg a Trónok harca rosszfiúja, Pilou Asbæk nemrég csatlakozott a színészgárdához egy ismeretlen gonosz szerepében. Nicole Kidman (Atlanna), Temuera Morrison (Thomas Curry) és Willem Dafoe (Vulko) visszatéréséről egyelőre nincs hír, de valószínűleg valamilyen formában ők is ott lesznek a második menetben.

Az Aquaman and the Lost Kingdom bemutatójára 2022. december 16-án válthatunk jegyet az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...