Főoldal Filmek James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is visszahoz.

2.4k
James Gunn

A DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn több alkalommal is megkísérelte elmagyarázni, pontosan hogyan is kell tekinteni az újjáépített DC Univerzumra. Ezt tette legutóbb is, amitől csak még jobban összezavarodtunk. Továbbra se világos, a reboot mikortól számít, és hogy mi lesz a korábbi szereplőkkel, de három színészt megnevezett, akik még visszatérnek.

Nagy felhajtás övezte a Warner Bros. Discovery bejelentését a DC Studios megalakulásáról. Az újonnan felállított stúdió élére James Gunn-t és Peter Safran-t nevezték ki, és év elején már néhány tervet megosztottak az első fázisból. Filmek és sorozatok egyaránt helyet kapnak, valamint olyan karakterekre fókuszálnak, mint Superman, Batman, Wonder Woman, Zöld Lámpás és Swamp Thing.

Joggal mondhatjuk, hogy ráfért már a tisztogatás és az újrakezdés. Zack Snyder névtelen filmes univerzuma az elmúlt 18 hónapban mélyrepülésbe kezdett, az újonnan bemutatott filmek csak negatív mutatóval bírtak, a rossz kritikák mellé még box office bukás is társult, magyarul teljes katasztrófa volt, amit a Warner Bros. művelt a DC Comics karakterivel.

Az már kiderült, hogy a “teljesen újjáépített DC Univerzum” valójában nem egy reboot, amire legtöbben számítottak. Gunn az így kialakult zűrzavart próbálta tisztázni, de csak jobban összezavarta a rajongókat. Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a DC Univerzum egy megosztott világa a korábbi szereplőknek és történeteknek, de egyben egy újrakezdés is, ahol néhány ismerős arc mellett számos újat ismerhetünk meg.

Miért nem a nulláról kezdi a DC Studios? Néhány cinikus rajongó úgy gondolja, hogy Gunn ezzel akarja biztosítani, hogy barátai megtarthassák az állásukat. Ezt főként azok mondják, akik Zack Snyder univerzumát visszakövetelik, de sokkal valószínűbb, hogy Gunn és Safran mindössze nem akarja veszni hagyni a szerethető karaktereket, akik megvetették lábukat a filmvásznon vagy a tévéképernyőin.

A DC Univerzumban visszatér három szereplő

A direktor megerősítette, hogy legalább három korábbi szereplővel még találkozunk: John Cena mint Békeharcos, Viola Davis mint Amanda Waller, és a Kék Bogár sztárja, Xolo Maridueña Jaime Reyes szerepében. Nagy meglepetés nincs benne, ez egybevág azzal, amit korábban hallottunk. Cena a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztagban csatlakozott, majd saját sorozatot kapott az HBO Maxen; Davis többször is feltűnt, először a 2016-os Öngyilkos osztagban; Kék Bogár pedig a gyenge bemutatkozása ellenére többnyire pozitív kritikákat kapott.

Gunn kifejtette továbbá, hogy az egyes történeteken lesz a hangsúly, nem pedig a közös univerzumon, mivel bizonyos karakterek és történetek sokkal fontosabbak számára, mint a köztük lévő kapcsolatok.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...