Főoldal Filmek James Gunn ismertette a DC Univerzum első fejezetét: Batman, Superman, élőszereplős és animációs sorozatok
FilmekBREAKING

James Gunn ismertette a DC Univerzum első fejezetét: Batman, Superman, élőszereplős és animációs sorozatok

A Batman 2. és az új Superman bemutatóját is bejelentették.

493
James Gunn

Ahogy azt ígérték, a DC Studios ma este nyilvánosságra hozta a DC Univerzum első fejezetének átfogó tervét, hogy mivel készülnek a következő években. James Gunn és Peter Safran vezetésével új korszak kezdődik a DC Univerzumban. Az elsők között visszatér Superman, amit még tavaly bejelentettek – de Henry Cavill nélkül -, illetve Matt Reeves Sötét lovagját is hamarosan látni fogjuk. Mellettük pedig animációs és élőszereplős sorozatokat is bejelentettek.

A DC Studios bejelentésében lehullt a lepel a DC Univerzum első felvonásáról, ami a Chapter 1: Gods and Monsters címet kapta, vagyis istenekről és szörnyekről fognak szólni a következő évek. A mai bejelentést tegnap osztották meg a Warner Bros. egy zártkörű rendezvényén újságírók egy szűk csoportjával, ma pedig James Gunntól kaptunk egy videós bejelentést is, amiben részleteket osztott meg olyan filmekről és tévésorozatokról, amiket elsők között fognak bemutatni.

A DCU egy animációs Creature Commandos című tévésorozattal indul. Egy olyan képregénysorozatot dolgoznak fel, amiben vámpírokról, vérfarkasokról és zombikról olvashatunk. Ebben feltűnik majd a Sean Gunn által játszott Menyét a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag című filmből, valamint Rick Flag is visszatér. Gunn írta a sorozat mind a hét epizódját.

A következő projekt a Waller címet kapta, ez egy élőszereplős tévésorozat lesz. Ahogy az várható volt, Viola Davis karaktere, Amanda Waller visszatér, a történet pedig a Peacemaker – Békeharcos első és második évadának eseményei között játszódik. A sorozat második évadát már korábban bejelentették, de az átszerveződések és James Gunn elfoglaltsága miatt kisebb csúszással kell számolni, de ami fontos, hogy nem törölték a projektet. A Waller forgatókönyvén Wallert Chrystal Henry (Watchmen) és Jeremy Carver (Doom Patrol) dolgozik.

A Superman: Legacy lesz az első nagyobb, izgalmasabb film. Azt is mondhatnánk, hogy ezzel indul be igazán a DC Univerzum. James Gunn már tavaly bejelentette a filmet, amikor a DC-rajongók keresztüzébe került, hogy Henry Cavill a bejelentés ellenére nem tér vissza. Gunn a projekt írója, de elképzelhető, hogy ő lesz a rendező is. Az előzetes tervek szerint 2025. július 11-én kerül a mozikba az új Superman-film.

A Lanterns élőszereplős tévésorozaton Hal Jordan és John Stewart dolgozik. A Lámpások új sorozata az előzőt váltja, aminek főszereplője Guy Gardner volt. A bejelentésnél a True Detective-hez hasonlították.

Aztán ott van még a The Authority, ami Warren Ellis és Bryan Hitch ezzel a címmel kiadott képregénysorozatát dolgozza fel. A film Wildstorm karaktereit mutatja be a DCU-ban, míg a Paradise Lost című sorozat a Wonder Woman születése előtti időket mutatja be Thmiscyrán. A Trónok harcához hasonlították a projektet, és a kizárólag nőkből álló társadalmat mutatja be.

A The Brave and the Bold bemutatja a DCU Batmanjét, de ezt a Sötét lovagot nem Robert Pattinson fogja alakítani. A film a denevércsaládot mutatja be a rajongóknak, ahogy a Sötét lovag próbálja megtalálni az új Robint, Damien Wayne-t és mindezt egy apa-fia történetvezetésen keresztül ismerhetjük meg. Kiderült az is, hogy Matt Reeves rendezőtől a Batman folytatása is készül, sőt, egyenesen trilógiában mesélik el. A második részt 2025. október 3-án fogják bemutatni a mozikban, és nem a DC Univerzumban, hanem annak egyik (Elseworlds) mellékuniverzumában játszódik.

Egy Booster Gold című tévésorozat is készül, illetve Tom King képregénysorozata alapján érkezik a Supergirl: Woman of Tomorrow című sorozat is. A jelentés szerint teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a karaktert. A filmet ihlető képregényben a hőst bosszúhadjáratáról olvashattunk. Az nem derült ki, hogy a Flash után Sasha Calle újra eljátssza-e majd a karaktert.

A legvégére egy másik film maradt, a Swamp Thing, ami a karakter eredetét tárja fel (ebből ered a Monsters az első felvonás nevében). Bár Gunn nem mondta ki, de a tervekből úgy tűnik, tényleg a DC Univerzum rebootjáról beszélünk.

The Flash
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.