Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron részleteket osztott meg az Avatar-folytatásról

James Cameron az Avatar franchise megálmodója egy apró részletet megosztott a folytatásról.

Az Avatar-filmet 2009-ben mutatták be a nagyérdeműnek, ami nemcsak forradalmi újításnak számított a 3D technológiában – hiszen korábban soha ennyire részletgazdag mozifilmet nem készítettek -, hanem rögtön minden idők egyik legnagyobb kasszasikere lett, ami még a klasszikus Titaniccal is felvette a versenyt. Most 10 évvel az első rész bemutatója után Cameron elszánta magát, hogy elkészítse a várva várt folytatásokat.

Az Avatar 2. rész forgatása még 2017 nyarán kezdetét vette, de csak most 2019 elején ért véget a forgatás a főszereplők számára. Korábban már az is kiderült, hogy a második és a harmadik részeket egymás után forgatják, azonban Cameron összesen ötrészesre tervezett szériája csak akkor kap negyedik és ötödik részt, ha a leforgatások folytatások kellő bevételt termelnek.

A direktortól megtudtuk, hogy a második rész cselekménye jóval a jövőben játszódik majd, Jake (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldana) egy párt alkot továbbra is, és akiknek gyerekük is született az eltelt idő alatt. A kislány nem mellesleg a film egyik főszereplője lesz. A film egyik főjelenetét egy hosszú perceken át tartó vita szolgáltatja majd, amit a kislány szemszögéből látunk.

Három oldalon keresztül megy családi a vita Jake és Neytiri között, ami nagyon, nagyon fontos a történet számára. A nyolcéves kislányuk szemszögéből forgattam, miközben megbújtam a szerkezet alatt és onnan szemléltem… Mivel már átéltük [Sam Worthingtonnal] ezt, már tudtam, hogy kell megírnom Jake történetét a további négy filmben. Egészen nehéz volt ez Sam számára, mert két filmet forgatott egyszerre, hiszen a második és harmadik részt egymás után rögzítettük.

James Cameron

Cameron azt is elárulta, hogy eddig jórészt a motion-capture formációkat forgatták, és az élőszereplős akciók csak ezután következnek. Tehát még nem lélegezhetnek fel a színészek, ugyanis akad még teendő, vagy legalábbis a dublőröknek.

[Vizuális karakterek] a karakterek túlnyomó többsége, és a film túlnyomó részét ők teszik ki. Ez a bosszantó kis élőszereplős formáció öt hónapot el fog venni az életemben.

Akárcsak az első résznél, úgy 2020-ban sem maradhat el a vizuális orgazmus, hiszen eddig soha nem látott számítógépes-effektekkel érkezik a második rész. Külön az Avatar forgatására egy speciális technikát fejlesztettek ki, hogy a színészek egy levegővétellel tovább tudjanak a víz alatt maradni, hiszen a történet nagyobb részben nem a felszínen, hanem a víz alatt fog játszódni.

Még több a témában...

KRITIKA: A galaxis őrzői

Kévés Bence Mihály

A Mercedes-Benz futurisztikus autójával együtt hivatalos terveket kaptunk az Avatar folytatásaihoz

Kévés Bence Mihály

James Cameron úgy hiszi, hogy az Avatar folytatása felülmúlja a Végjáték sikerét is

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat